Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplanan meclisin 2. Birleşim 1. Oturumunda  23 madde yeraldı.

Maddeler oybirliği ile mecliste kabul edildi.

Grup adına konaşan AK Partili Meclis Üyesi Murat Özcan çeşitli konularda görüşlerini dile getirdi. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bazı çalışmalar hakkında kendilerine bilgi verilmesini isteyen Özcan, şehirlerarası otobüs terminalinin yanında bulunan eski İsmar’ın yeri ile ilgili ilerleyen süreçte bir proje olup olmadığını sordu.

İsmar'ın başlarına bela olduğunu belirten Büyükerşen, belediye başkanı olduğu günden bu yana İsmar ile uğraştığını söyledi. Daha önce burasının Eskişehirspor’a uygun bir fiyatla kiralandığını hatırlatan Büyükerşen, “O günkü yöneticiler, burayı 20-30 katına eski kumarhaneler kralı Ömer Lütfü Topal'a kiraya vermiş. Hem de 10 yıllık peşin alınmış kira. Ben daha sonra burayı geri alabilmek adına akla karayı seçtim. Dava açtım. 10 yıl sürdü. Ve nihayet kurtardık” dedi.

Daha sonra burayı satılığa çıkardıklarını belirten Büyükerşen şunları söyledi:

“Alan olmadı. Kiraya verelim dedik. Kiralayan da olmadı. Elimizde kaldı. Belediyenin de paraya ihtiyacı var tüm belediyeler gibi. Biz orayı Eskişehirspor'a vermek isteriz ama Eskişehirspor'u çok iyi yerlere getirecek, bizleri gururlandıracak bir yönetim lazım. Maalesef Ömer Lütfü Topal'a verildiği zaman ki zihniyet devam ediyor. Şu an İsmar ile ilgili kesin ve belirlenen bir proje yok. Üzerinde çalışıyorum. Ekonomik belirsizliklerden dolayı da daha kesinleştiremedik. Ocak ayından sonra bakacağız."

Gündemde 17. Sırada yeralan ve oybirliği kabul edilen “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Reklam İlan ve Tanıtım Yönetmeliği Taslağı ile ilgili Hukuk ve Yönetmelik Komisyonu Raporu” nda yeral yer (ö şıkkında) bir değişiklik yapıldı. “"Uluslararası tescil edilmiş marka ve isimlar hariç olmak üzere, her türlü ilan, reklam ve tanıtım uygulamalarında Türk alfebesindeki harfların kullanılması zorunludur. Aksine hareket edenler hakkında yönetmeliğin ve ilgili yasaların cezai hükümleri uygulanır" şeklinde değişiklik yapıldı.

  

Editör: TE Bilişim