Eskişehir Kadın Platformu dönem sözcüsü Fatma Ader,Türkiye Cumhuriyeti’nin5 Aralık 1934 yılında eşit yurttaşlık temelinde insan hak ve özgürlüklerine alan açarak çağdaş medeniyete ulaşma çabasını başlattığı ve başarıyla sonuçlandırdığını söyledi.

Türk kadınına pek çok çağdaş ülkeden önce seçme ve seçilme hakkı tanındığını belirten Ader, “Ülkemizde kadın-erkek eşitliği uygulamaları açısından bugün varılan nokta ne yazık ki çağdaş dünyanın çok gerisinde kalmıştır. Türkiye’de kadın istismarı, kadınlara uygulanan şiddet erken yaşta evlilikler, cinsiyet ayrımcılığı vb. durumlar hala kanayan yara olmaya devam etmektedir” dedi.

Nüfusumuzun  yarısını kadınlar oluşturduğunu vurgulayan Eskişehir Kadın Platformu dönem sözcüsü Fatma Ader şunları söyledi:

“Kadın yaşamın her alanında eşit koşullarda yer alması çağdaş dünyanın olmazsa olmazıdır. Kadının toplumsal yaşamda daha çok yer almasının önündeki engellerin kalkması yasal değişikliklerin yapılması, kadın-erkek eşitliğini sağlayacak toplumsal dönüşümün sağlanması için dün olduğu gibi bugün de çalışmalarımıza ve mücadelemize yükselterek sürdürmeye devam edeceğiz.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 85. Yılında; kardın erkek eşitliğinin sosyal ve siyasal hayatta tam ve koşulsuz gerçekleştiği bir geleceği birlikte inşa edeceğimize söz veriyoruz.”

Editör: TE Bilişim