Sivrihisar’ın Buhara Mahallesi’ndeki okula öğrenci ve velilerin karşı çıkmasına rağmen Milli Eğitim ve kaymakamın zorladığı iddiasını kamuoyuna yansıtan ve mecliste gündeme getiren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’e Eğitim Bir Sen’den tepki geldi.

Milletvekili Çakırözer’i, “Sivrihisar ilçemize bağlı köylerimizde çocuklarımızın okula taşınması konusunda kasıtlı yanlış bilgilendirmelerden kaynaklı endişeyi istismar etmektedir” şeklinde suçlayan Eğitim Bir Sen Eskişehir 1 No'lu Şube Başkanı Muammer Karaman, “Köy muhtarlarını ve öğrenci velilerini devamlı surette aramakta, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’na göre kurulmuş bir köyün sakinlerini ve köyün ziyaretçilerini ötekileştirip düşmanlaştıran bir anlayışı hoşgörü ve gülümsemenin diyarı Sivrihisar’ımıza taşımaktadır.

Buhara Köyü yakınına yapılmış devlet okulunu sadece yakınında bulunduğu köy için yapılmış bir özel okul olarak sunma gayretlerindeki ısrarları iyi niyetten tamamen uzaktır” dedi.

Karaman konuyla ilgili açıklaması şöyle:            

“Okula gerçekleştirdikleri ziyarette öğretmen arkadaşlarımızla tanışan, okulu gezip beğenen bize gelen bilgiler yanlışmış şimdi anladım bu güzel okul devletin okulu imiş diyen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Sivrihisar’da başka Eskişehir’deki medyaya başka konuşmaktadır.

Bu okul millete hizmet için devletin yaptırdığı bir okul, içinde görev yapacak öğretmeninden yardımcı hizmetlisine tüm personel devletin memuru iken, okulda okutulacak dersleri bu derslerin müfredatlarını devletin belirlediği biliniyorken hala velileri kışkırtmak için muhtar ve velileri aramak, kendi ziyaretlerini sorun ve dert dinlemek olarak gösterirken, ilçe mülki amiri kaymakamın ilgili birim yöneticilerini yanına alarak köylere yaptığı ziyareti baskı olarak nitelemek iyi niyetten uzak hallerinin bir başka tezahürüdür.

Utku Çakırözer eğitimin sorunları ile ilgilenmek istiyor ve bunda samimi ise biz kendisine yardımcı olur, ilgilenileceği doğru konular ve gerçek sorunları gösterebiliriz. Mesela Eskişehir’imizde hemen hemen her okulumuzda temizlik işlerini görecek personel sıkıntısı mevcuttur, eleştirecekse bizim gibi bu konuyu eleştirsin.

Okullarımızda yardımcı hizmetli eksikliği için Milli Eğitim Bakanlığı’nı eleştirmekle de kalmasın çözüm için Büyükşehir başta olmak üzere Tepebaşı ve Odunpazarı belediyelerinin başkanlarına daha temiz, daha sağlıklı okullar için ya okulların temizlik işini üstlenmeleri ya da personel istihdam talimatı versin. Büyükşehir 200 Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri 100’er temizlik görevlisi istihdam etse hem okulların temizlik sorunu çözülür hem de şehrin işsizlik sorunu azalır. Kış gelirken yüzlerce hanede yüzler güler.”

Editör: TE Bilişim