Türkiye Kent Konseyleri Birliği Derneği Başkanı ve Balıkesir Kent Konseyi Başkanı Mürsel Sabancı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Kent Konseyleri Platformu 26.Dönem Başkanlığı’nı yürüten Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru’yu ziyaret etti.

    Odunpazarı Kent Konseyi hizmet binası bahçesinde gerçekleşen  ziyarette  konuşan İsmail Kumru Kent Konseyleri’nin sivil demokrasinin başlangıç noktası olduğunu, demokrasinin yerelden başlaması gerektiğini ve yerel demokrasinin yaygınlaşması sürecinde Kent Konseyleri’nin öneminin büyük olduğunu vurguladı. Kumru, Platform üyesi konseylerin bu sürece bulunduğu kentlerde katkı verdiğini ve aynı zamanda platform olarak da Kent Konseyleri’nin tanıtılması, yöneticiler ve vatandaşın bu süreci benimsemesi için ülke çapında çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kumru ayrıca ülke genelini ilgilendiren bir çok konuda platform olarak ortak duruş sergilediklerini, demokrasi ve hukukun üstünlüğü gibi konuların platformun kırmızı çizgileri olduğunu belirtti. Başkan Kumru nazik ziyaretleri için Türkiye Kent Konseyleri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerine teşekkür etti.

    Türkiye Kent Konseyleri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mürsel Sabancı da bu ziyaretin bir nezak ziyareti olduğunu, Kent Konseyleri’nin katılımcılık açısından önemini hatırlatarak, misafirperverlikleri için T.K.K.P Dönem Başkanı ve Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru’ya teşekkür etti.

  

Editör: TE Bilişim