Odunpazarı Belediyesi 2020 yılı Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı 9’uncuBirleşim 1’inci Oturumu,Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Başkanlığında Hasan Polatkan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hazırlanan Hasan Polatkan Kültür Merkezi’ne Meclis toplantısı için gelenler ateşi ölçülerek alındı.

Sosyal mesafe kuralarına uyularak gerçekleştirilen meclis toplantısında,2 gündem maddesi görüşüldü. Görüşülen gündem maddelerinin komisyon raporlarının okunmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Odunpazarı Belediyesi’nin 2019 Mali Yılı Bütçe Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı ile2019 Yılı İdare Faaliyet Raporu CHP’li meclis üyelerinin kabul, AKP'li meclis üyelerinin ret oy vermesiyle oy çokluğuyla kabul edildi.

“ŞEFFAF BİR YÖNETİM ANLAYIŞI GÖSTERİYORUZ”

Toplantıda konuşan Başkan Kurt, şeffaf bir yönetim anlayışı gösteren bir belediye olduklarını söyledi. Yatırımların planlanması ve harcamalarda tasarruf edilmesi konusunda önemli çalışmalar içinde olduklarını ifade eden Başkan Kurt. “Hiçbir eleştiriden çekinmiyoruz. Fakat bizi eleştirirken, 2019 yılının nasıl olduğuna bakmamız gerekir” şeklinde konuşarak elektrikten gıda maddelerine kadar her şeyin fiyatının arttığının altını çizdi. Belediye olarak hükümetin verdiği rakamlara göre planlamalar yaptıklarının ifade eden Başkan Kurt, “ Gerek yatırımların planlanması gerek harcamaların tasarrufla çözülmeye çalışılması dikkat etmeye çalıştığımız noktadır. Türkiye’de genel bir ekonomik sorun var. Buna rağmen taşeronu bitirmek için önemli adımlar attık. Pek çok taşınmazı belediyenin mülkü yaptık. Şu an belediyenin kullandığı 98 mülkün 14’ü kiralık, 7’si tahsisli. 6 yıl içinde 1600 olan çalışan sayısını, 170 arttırarak, istihdam dengeleri koruyup, mevcut çalışanlarımızla yolumuza devam ediyoruz. Emsal belediyelere göre 500 eksik çalışanla hizmet veriyoruz. Pek çok işi kendi bünyemizde çözüyoruz. Taşerondan alınan hizmetlerden tasarruf etmek için 100’den fazla araç satın aldık.

Odunpazarı tarihi bölgede hayata geçirdiğimiz müzeleri 2019 yılında 800 binin üzerinde insan ziyaret etti. Geçmişte yapıldığı gibi tarihi konakları eşe dosta veya ticarethanelere değil, kamuya açtık. Bu sayede Eskişehir turizmine önemli katkılar sağladık” şeklinde konuştu.

“HEM TASARRUF EDİYORUZ HEM YENİ KAYNAKLAR YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ”

AKP’li meclis üyelerinin eleştirilerine de cevap veren Başkan Kurt, yatırım yapma konusunda Türkiye’nin en iyi belediyelerinden birisi olduğunu söyleyerek, “Yapılması gereken standart yatırımların çoğunu gerçekleştirdik. Hem tasarruf ederek hem de yenikaynaklar yaratmaya çalışıyoruz” dedi. Başkan Kurt sözlerine şu şekilde devam etti, “AKP’liler bize yardım ve destek olmak istiyorlarsa TOKİ ve kentsel dönüşüm konusunda yardım etmeliler. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 20 yıl önce onayladığı ama hayata geçmeyen ve bizim şimdi uğraş verdiğimiz Kızılinler projesi ve Yeni Sofça, Hasırca’daki arazinin kiralanması için destek vermeliler. Odunpazarı Belediyesi’nin 1994’ten biz başa gelinceye kadar yapılan hizmetleri karşılaştırırsanız, halka nasıl ve ne kadar hizmet verdiğimizi görürsünüz.”

                        

Odunpazarı Belediyesi’nin bir sonraki meclis toplantısının 1 Eylül 2020 Salı günü yapılmasına karar verildi.

Editör: TE Bilişim