Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen üyelerine anlamlı çağrı yaparak , “Her kurban lösemili çocuklara bir can olacaktır. Gelin el ele verelim ve onları yaşatalım” dedi.

Yaklaşan kurban bayramı ile açıklama yapan Bilen,  “Diyanet işleri Başkanlığının icazet, cevaz ve esasları doğrultusunda kurban bayramında  LÖSEV’e(Lösemili çocuklar sağlık ve eğitim vakfı) vekalet vererek 1.040 TL.karşılığında  Kurbanlarınızı dini usullerle kestirebilir,bağışlarınızla lösemili ve kanserli çocuklarımızın hayatını kurtarabilirsiniz” diye konuştu.

Eskişehir Lösev Şube Müdürü Hanife Yılmaz Kurban etlerinin önemini belirterek lösemili ve kanser tedavisi gören çocuklarımızın, yetişkinlerin iyileşmesi için protein ağırlıklı beslenmeleri çok önemli olduğunu bu nedenle LÖSEV, kurban döneminde aldığı vekâleten kurban bağışlarını 12 ay boyunca kayıtlı hastalarına kırmızı et olarak dağıttığını söyledi.

Eskişehir Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen  üyelerine seslenerek “Türkiye'de her yıl 1200-1500 yeni lösemili çocuk vakasının ortaya çıktığını bu sebeple  hem kurban vecibesini yerine getirmek hem de lösemili çocukların tedavisine destek vermek isteyen  üyelerimizi  ve imkanı olan herkesi  LÖSEV’in kurban bağışına destek olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim