Başkan Kazım Kurt başkanlığında toplanan Odunpazarı Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı olağan meclis toplantısında  stadyum sorunu gündeme getirilerek, stadyumun bir an önce açılması istendi.

Gündemde yeralan Gayrimenkul satış komisyonunda görev yapmak üzere bir asil bir yedek meclis üyesinin seçimi yapıldı. Seçim sonrası  Asil üyeliğe CHP’den İrfan Kılıç yedek üyeliğe ise CHP’den Ali Haydar Çelik seçildi.

Gündem dışı söz alan CHP’li Ali Haydar Çelik, stadyumda oluşan hasarın bir an önce düzeltilmesi gerektiğini söyleyerek “Stadı ne yapın edin Altınordu maçına yetiştirin. Yetiştiremezseniz gençlerin emeklerini heba edersiniz. Stadın yer seçimi de yanlıştı. Otopark var ama kullanamıyoruz. Çünkü su var” diye konuştu.

İMALAT HATASI                      

Çelik’in eleştirilerine yanıt veren AK Partili Murat Özcan, “Stad yeri seçimiyle ilgili yapılan eleştiriler ana sorun değil. İmalat ve teknik hata olduğunu düşünüyoruz henüz daha rapor gelmedi. Zeminden kaynaklı bir hata değil. Hükümetimiz diğer hizmetlerde olduğu gibi statlarda da emek sarf etmiştir. Orada imalat hatası var. Maalesef Eskişehirspor deplasmanda oynuyor. Bu konunun sorumluları ciddi bir adım atmalı ve tadilatı yapmalı. Bu kadar çok iş yaparsanız ufak tefek hatalar olabilir. Bu kadar fazla proje yapan hükümet sopayla dövülmez. Hata kimdeyse sorumlu kimse gereken de yapılmalı” diye konuştu. Özcan, belediyenin geri dönüşüm ile ilgili çalışmalara ne zaman başlatılacağına da başkan Kurt’a sordu. Özcan ayrıca Elazığ’da yaşanan deprem sonrası yardım eden vatandaşlara ve orada ziyarette bulunan Kazım Kurt’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim