Eskişehir Tümsiad Başkanı Ali Engiz, Marmara Bölge Müdürü Başkanı Suat Söğüt'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Beşir Derneği Marmara Bölge Başkanı Suat Söğüt, geleneklerimizin bize miras olarak bıraktığı sadaka ve yardım usullerinin günümüz gözüyle yorumlanmış hali olan “para yerine duaların geçtiği paylaşım noktaları” Türkiye’nin bir çok il ve ilçede ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ettiğini belirterek, “ Beşir Derneği’nin ihtiyaç sahipleri ile yardımseverler arasında gönül köprüsü kurmak için hayata geçirdiği projelerinden biri olan paranın geçmediği bu marketler, tamamen yardımseverlerin bağışları ile ayakta duruyor. Paylaşım noktalarında gıdadan kırtasiyeye, temizlik malzemelerinden giyime varana kadar her türlü ürün kalemi bulunuyor. ‘Paylaşım Noktası’ adıyla faaliyet yürüten bu yardım mağazalarında tıpkı bir süpermarkette olduğu gibi alışveriş arabaları, raflar, reyonlar ve barkod okuyucu sistemler kullanılarak yardım yapılıyor. Bu sayede ihtiyaç sahipleri, gerçek bir marketten alışveriş yapıyormuşçasına, aynı o hisle rencide olmadan ihtiyaçlarını giderebiliyor” dedi.

Paylaşım noktaları projesiyle unutulmaya yüz tutmuş bir kültürü yaşatmaya çalıştıklarını da belirten Beşir Derneği Bölge Başkanı Ömer  Boştan ‘’Burada bağışı yapan da, yararlanan da birbirini görmüyor. Büyük vakıf medeniyetimizin ‘sadaka taşları’ vesilesiyle kimseyi rencide etmeden yardım yapılmasına vesile olması gibi, paylaşım noktalarında da veren el ile alan eli kimse bilmesin istedik’’ diyerek yardım yaparken gözettikleri hassasiyete dikkat çekti.

Paylaşım noktası olmayan veya evinden çıkamayacak durumda olan kişilere Türkiye’nin her yerinde, yardım kolileri kapıya kadar götürülüyor. Beşir Derneği, her ziyaretinde ihtiyaç listesini ve yardım siparişlerini de güncellemiş oluyor. Bu sayede, ailelerin neye ihtiyacı olduğunu tam olarak tespit edebilen Beşir Derneği, hem ihtiyaç sahiplerinin hayatını kolaylaştırıyor hem de bağışların tam olarak amacına hizmet etmesini garanti altına alıyor. Yazılımı ve altyapısı Beşir Derneği tarafından geliştirilen ‘Online Bağış Takip Sistemi’ sayesinde ise yardımseverler yaptıkları bağışları derneğin internet sitesi üzerinden kolayca takip edebiliyorlar.

Başkan Engiz de Yapılan Çalışmaları takip ettiklerini ve Tümsiad Eskişehir Şubesi olarak Eskişehir Beşir Derneği üzerinden sürekli destekleyeceklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim