Eskişehir Öğretmenevi’nde gerçekleşen kutlama törenine Türk Enerji Sen Batı Anadolu Şubesi kadın üyeler katıldı.

Türk Enerji Sen Batı Anadolu Şubesi Başkanı İsmail Fıçıcı, ‘Cumhuriyetimizin 96. Kuruluş Yıldönümünde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, silâh arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle ve saygıyla andıklarını,  29 Ekim günü Anıtkabir ziyareti için planlar yapıp, otobüslerin bile ayarladıklarını belirterek, Anıtkabir’den randevu alamadıklarını söyledi.

Öğretmenevinde bir program tertip etmek istediklerini belirten Fıçıcı,  koknuşmasında şunları söyledi:

“Kadınlar olmadan hiçbir şey olmaz bunu biliyoruz. Kadın üyelerimizin katılımı ve her noktada güçlü olmaları bizleri onurlandıracaktır. Bu anlayışla bu programı sizlerle düzenleme kararı aldık. Biliyoruz ki Yüce Türk Milleti gerektiğinde Cumhuriyeti muhafaza etmek için her ne pahasına olursa olsun dün olduğu gibi, bugünde ve yarında hiçbir fedakârlıktan kaçmayacaktır.

Cumhuriyet, milletimizin doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisiyle, güneylisiyle kadın-erkek, yaşlı-genç demeden, kan ve gözyaşlarıyla yazdığı eşsiz bir destandır. Ve bu destana sahip çıkmak, korumak ve kollamak her Türk vatandaşının en temel ve vazgeçilmez görevi olmalıdır.

Bu duygu düşüncelerle, vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna verilen kurtuluş mücadelesinin taçlanarak Cumhuriyetimizin kurulduğu bu çok anlamlı günün 96. yıl dönümünde, Yüce Türk milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum.’

Editör: TE Bilişim