ADD Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, Uğur Mumcu'nun 20. yıl ölüm yıl dönümünde açıklamalarda bulundu. Kerman, "28 yıl önce yitirdiğimiz Uğur Mumcu ve 20 yıl önce yitirdiğimiz Ali Gaffar Okkan’ı özlemle anıyoruz. Yaşamlarının en güzel dönemlerinde pusuya düşürülerek öldürülen şehitlerimiz Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan’ın karanlık güçler tarafından katledilmesini lanetliyoruz.  

          Kalpaksız Kuvay-ı Milliyeci Uğur Mumcu, tüm yaşamını insanlığa ve halkına adamıştı. Her türlü haksızlığın üzerine gider, daima gerçeklerin peşinde koşardı. Kalemini her zaman ezilenden, yoksuldan yana kullandı. Çıkar çevrelerinin baş düşmanı, emekçilerin yılmaz savunucusu oldu. Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı idi.

          Uğur Mumcu laikti, Türkiye Cumhuriyeti’ni bölüp parçalamak ve orta çağ karanlığına sürüklemek isteyenlerle hiç durmadan savaştı. Bu nedenle laik cumhuriyeti onun bedeninde yok etmek istediler.

          Uğur Mumcu Türkiye’nin bağımsızlığını inançla savundu. Ülkesinin hiçbir şekilde sömürülmesini istemiyor, emperyalizme ve onun yardakçılarına şiddetle karşı çıkıyordu. Ticaret, tarikat ve siyaset üçgenini en veciz biçimde anlatıyor, gerçekleri yılmadan büyük bir cesaretle haykırıyordu. Türkiye’yi karanlığa sürüklemek isteyenlere karşı korkusuzca direniyor, tarikat ve cemaatlerin gerçek yüzünü gözler önüne seriyordu.

          Uğur Mumcu Kürt sorununu ve terör örgütünü birbirinden ayırır, terör örgütünün dış bağlantılarını açıkça ortaya dökerdi. Uğur Mumcu’nun yıllar önce yazdıklarının hepsi bugün doğrulanırken, onun büyüklüğünü bir kez daha anlıyoruz.

          Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ın uğruna savaştıkları ve yaşamlarını feda ettikleri laik demokratik cumhuriyetimizi sonsuza kadar koruyacağız. Yaktıkları meşale hiçbir zaman sönmeyecektir, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

 

Editör: TE Bilişim