Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Pınar Gül,  derneklerinin uyuşturucu ile mücadeleye geniş bir çerçeveden yaklaştığını ve sorunun köküne indiğini söyleyerek, bataklığı kurutmayı hedeflediğini belirtti.

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin bugünden itibaren Türkiye’nin dört bir yanında  “Hayata tutun, hayatta tutun” kampanyası yürüteceğini kaydeden Pınar Gül,

“Kampanya kapsamında mahalle, ilçe bazlı anne eğitimleri, okul, mahalle, ilçe bazlı genç eğitimleri, konferans, seminer ve çalıştaylar, spor turnuvaları, tiyatro gösterileri, kısa film çekimleri, roman, öykü, deneme yarışmaları, fotoğrafçılık yarışmaları,  doğal yaşamı tanıtacak kamplar, konserler, dans gösterileri, şehir merkezlerinde bilgilendirme amaçlı tanıtım masalları gibi sayısız etkinlik yapılacaktır. Bu etkinlikler en geniş işbirliği ile gerçekleştirilecektir. Çalışmalarımızla hem bilgilendirme yapmayı hem de gençlere alternatif yaşam biçimleri sunarak üretmelerini ve paylaşmalarını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Uyuşturucu/uyarıcı madde kullanımı konusunda farkındalık yaratarak toplumun uyuşturucu ile mücadeleye aktif katılımını sağlamak, önleme çalışmalarını güçlendirmek, evlarmımızı ve geleceğimizi korumak amacıyla Uyuşturucaya Karşı Anneler Hareketi'ni başlattıklarını vurgulayan CKD Genel Başkan Yardımcısı Pınar Gül şunları söyledi.

"Annelerin sevgisiyle değiştiren, güven veren, koruyan, geliştiren, eğiten, kararlı ve güçlü duruşunu pekiştireceğiz. Gençlerimize hayata tutunabilecekleri anne elini uzatıyoruz.

Uyuşturucunun zararları, kullanan bireyde yol açtığı sağlık problemlerinden ibaret değildir. Kişinin ailesini ve çevresini de etkileyen, toplumda ekonomik, sosyal ve güvenlikle ilgili zararlara yol açan çok yönlü bir sorundur.

Uyuşturucu bir halk sağlığı sorunudur. Uyuşturucu ile ilgili suçlar 'Kamu sağlığını tehdit eden suçlar' olarak değerlendirilmektedir.

ÇGD, uyuşturucu ile mücadeleye geniş bir çerçeveden yaklaşmakta ve sorunun köküne inmekte, bataklığı kurutmayı hedeflemektedir."

Editör: TE Bilişim