İdlip, Bilyun köyünde yaşanan hava saldırısı sonrasında 36 askerinin yaşamını yitirdiğini ve tüm halkın başı sağolsun diyen Eskişehir Halkevi Başkanı Perihan Aslı Öğüt, iktidarın kendi bekası için Suriye’de kirli savaşa girdiğini söyledi.

AKP’nin çıkarları ile Türkiye’nin çıkarlarının aynı olmadığını ifade eden Öğüt, “Perşembe gecesi ülkemizin yoksul ocaklarına yine ateş düştü. Onlarca aile gözleri kulakları televizyonlarda, haber sitelerinde endişe içinde beklerken aynı anda servis edilen ‘Suriyede düşmanlarımıza ne büyük darbe indirdik’ haberi ile kaybedilen canların AKP için yalnızca skor hesabından ibaret olduğunu bir kez daha gözler önüne serildi” dedi.

İktidarda kalmak için her türden savaşı göze alan AKP siyasetinin tükendiğini öne süren Halkevi Başkanı Aslı Öğüt, bugüne kadar hep halkın çıkarlarını savunan Halkevleri olarak savaşın karşısında durmaya devam edeceklerini, savaşın sorumlularından, savaşın getirdiği yıkımların hesabını sorana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim