4 aydır maaşlarını alamayan 500 işçinin haklarını aramak ve seslerini duyurmak için düzenlediği Ankara yürüyüşü öncesinde polisin gazlı müdahalesine maruz kalmalarına bir tepki de Emek ve Demokrasi Güçleri’nden geldi.

Adalar Migros önünde toplanarak gazlı saldırıya büyük tepki gösteren onlarca kişi, “Bu ülkede hakkını aramak biber gazı oldu, polis şiddeti oldu, anayasal hakkını kullanmamak oldu. Şu anda işçi arkadaşlar Ankara yollarında... Buradan Eskişehir kamuoyuna sesleniyoruz: Bu ülkede zenginlere para bulanlar işçilere gelince yok diyor” diye haykırdı.

Grup adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan,

“Sıra bir gün mutlaka sizlerde gelecek. Sendikal bürokrasiyi bir kenara bırakıp gün birlik olma günüdür. Bugün Birleşik Metal’e uygulanan muamele tüm işçi sınıfına uygulanmaktadır. Tüm sendikaları, emekten yana güçleri; işçilerin hak mücadelesinde dayanışmaya, birlikte yürümeye çağırıyoruz. Maaşlarını alamayan işçiler, okula giden çocuklarına harçlık bile veremiyorlar. Vicdanınız yok mu” ifadelerini kullandı.

‘Babalar işsiz, çocuklar aç kalmasın. Fabrikalar kapanmasın’ sloganıyla başlatılan Ankara yürüyüşünün 2. gününde polisin sert müdahalesi sonrası Ankara yolunda durduğunu hatırlatan Alkan,

“Eskişehir’de aylardır ücretleri ve kıdemleri ödenmeyen, açlık ve işsizlikle mağdur edilen Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve direnişçi metal işçileri yine, yeniden yollarda... Ankara’ya yürüyüşü 2 gündür devam ediyor. Entil, Hapalki ve Tarkon işçileriyle birlikte haklarımızı alana ve mağduriyetlerimiz giderilene kadar bu adaletsizliğin takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Grup üyeleri attıkları sloganlarla da yaşanan sert müdahaleye büyük tepki gösterdi.

Editör: TE Bilişim