Zafer Partisi Eskişehir Gençlik Kolları Başkanı Ece Oğuz şunları söyledi; “8 Ekim 2022 tarihinde Zafer Partisi Eskişehir Gençlik Kolları resmi hesabımızdan yaptığımız video paylaşımında Gündüzalp KYK yurdundaki yemekhane sırası sayesinde bu yurtta konaklayan binlerce üniversiteli Türk gencinin yaşam şartlarını kamuoyuna duyurduk. Görüntülerin tarafımıza nasıl ulaştığını ülkemizin adaletin sisteminin bozulmasını gerekçe göstererek saklı tutar, Gündüzalp KYK yurdundaki hiçbir öğrenci ile bağımız olmadığını belirtiriz.

 KYK yurtlarındaki yatak sayısının artırılmasıyla birlikte uzun yıllardır süren KYK yurt sorunu 2022 yılı ile çığ gibi büyümüştür. Bu yıl 75 günden 30 güne düşürülen izin günleri ve yine bu yıl uygulamaya alınan fix menü ile KYK yurtları, pek çok ülkenin cezaevi koşullarından bile daha kötü bir hal almıştır. Hakim, savcı, doktor, mühendis, mimar, psikolog… olması beklenen Türk üniversitelilerin bu şartlar altında iyi eğitim alabilmeleri, okul dışındaki serbest zamanlarında sağlıklı ders çalışıp dinlenebilmeleri mümkün değildir. Barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçların bile sorun haline geldiği KYK yurtlarında “itibardan tasarruf” edilmez diyen AK Parti hükümetinin, ülke genelindeki on binlerce üniversitelinin sorunlarını neden çözmediğini farklı bir perspektiften halka duyuruyoruz.

KYK yurtlarında kötüleşen şartların kasıtlı olarak kötüleştirildiği, burada kalan on binlerce Türk gencinin İslami tarikat ve cemiyet yurtlarına mecbur bırakıldıkları, tarikat yurtlarına mecbur edilen gençlerin zorunlu dini sohbetlere katılmaları karşılığında daha ucuza, daha az kişiyle birlikte tarikatlar ile aynı çatı altında yaşamak zorunda kaldıklarını biliyoruz.

2016 Öncesinde Fetullahçı Terör Örgütü’ne övgüler düzen, şimdilerde de başka cemaatlerde varlık gösteren yurt müdürlerinin özgeçmişleri tek başına yeterli bir kanıttır. On binlerce öğrenci, yükseköğrenimleri için kaldıkları devlet yurtlarında liyakatsiz cemaat sevicilerinin yönetimindedir”dedi. Oğuz, açıklamasında Gündüzalp KYK Yurt Müdürü Fatih Özüdoğru’nun sosyal medya paylaşımlarını da kamuoyu ile paylaştı.

Editör: Mustafa YILDIRIM