Koroner bypass ameliyatı olan hastanın göğüs ağrısı şikayetleri artması üzerine Özel Gürlife hastanesine gelen Özkan Yurtgez Uzm. Dr Doğaç Çağlar Gürbüz tarafından anjiyo yapıldıktan sonra kardiyoloji kalp damar cerrahi konseyi yapıldıktan sonra ikinci kez kalp ameliyatı yapılması kararı verildi.

Küçük kesi yöntemi ile ikinci kez kalp ameliyatı yapılması oldukça nadir yapılan bir ameliyattır. Özel Gürlife Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile ilgili olarak Op. Dr. Harun Gülmez açıklamalarda bulundu. Küçük kesi yöntemi ile Göğüs Kafesi açılmadan çalışan kalpte ameliyatı gerçekleştirdiklerini belirten Harun Gülmez, kalpteki iskemik ( beslenmeyen ) alana koldan alınan atar damarı kullanarak bypass yapıldığını ve böylece kalbin beslenmeyen bölgesine yeniden kan akımı sağlandığını belirtti.

Küçük kesi ile gerçekleştirilen ameliyat sonrası hastamız Özkan Yurtgez ile yaptığımız görüşmede; göğüs ağrılarının tamamen geçtiğini ve henüz erken dönem olmasına rağmen kendisini çok iyi hissettiğini söyledi.

Türkiye'de ilk kez Eskişehir'de uygulanmaya başladı Türkiye'de ilk kez Eskişehir'de uygulanmaya başladı

Küçük kesi ile ameliyat olmak için İzmir’den Eskişehir’e geldiğini belirten hastamız Gürlife hastanesine ve tüm ekibe teşekkürlerini iletti.

Editör: Mustafa YILDIRIM