Ülkü Ocakları Yunus Emre İlçe Başkanlığı, okulların yarıyıl tatiline girmesiyle beraber ilköğretim çağındaki yaklaşık 100 çocuğa hikaye kitapları hediye etti.

Ülkü Ocakları Eskişehir Yunus Emre İlçe Başkanlığı, okulların yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle çocukların hem okuma alışkanlıklarını geliştirmesi hem de kişisel gelişimini olumsuz yönde etkileyebilecek her türlü ortamdan uzak durmalarını amaçlayarak gerçekleştirdikleri faaliyet kapsamında ilk öğretim çağındaki yaklaşık 100 çocukla bir araya gelerek hikaye kitaplarını hediye etti.

"Ülke genelinde kitap okuma alışkanlığı istenilen seviyede değil"

Çocuk yaşta okuma alışkanlığı edinmenin önemini belirten Ülkü Ocakları Eskişehir Yunus Emre İlçe Başkanı Ahmet Biricik, kitap okuma alışkanlığının çocukların bilgi dünyasını genişleteceğini ifade etti. Biricik, "Çocuk yaşta kitap okuma alışkanlığının edinilmesi, çocuğun bilgi dünyasını genişletir ve böylece duygularını ve düşüncelerini daha iyi ifade etme yeteneklerini geliştirir. Çocuğun hayal gücünü genişletir. Gelişmekte olan iç ve dış dünyasına olumlu katkıda bulunur. Yavaş yavaş hayatın gerçeklerine hazırlamada yardımcı olurken, kelime hazinesini geliştirdiği içinde çocuğun duygu ve düşüncelerini ifade etmesine imkan sağlar. Kendi hayatı dışındaki çevreyi tanımasına , bilgisini artırarak var olan bilgisinin pekişmesine yardımcı olur. Sevme, anlama, saygılı olma, hediye etme ve paylaşma gibi birçok kavramları öğretir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetişmelerinde bu kadar önemli bir yere sahip olmasına rağmen, ülke genelinde kitap okuma alışkanlığı istenilen seviyede değil. Karnelerini alan çocuklarımızın yarıyıl tatilinde de hem okuma alışkanlıklarını geliştirmesi hem de kişisel gelişimini olumsuz yönde etkileyebilecek her türlü ortamdan uzak durmalarını amaçlayarak ilköğretim seviyesindeki yaklaşık yüz çocuğumuza bin adet hikaye kitabı dağıttık" ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda kitaplarını alan çocuklar, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Editör: TE Bilişim