Hackathon belirli alanlara ilgi duyan kişilerin katıldığı yarışma programıdır. Bu alanlar arasında yazılım teknolojileri, veri bilimi, ürün yönetimi, mobil uygulama ve oyun geliştirme bulunmaktadır. Hackathonlar sadece tek bir şirket tarafından yönetilmemekle birlikte çeşitli topluluk veya sivil örgütleri tarafından düzenlenebilmektedir. Katılımcılar bu etkinliğe yarışmanın içeriğine göre bireysel veya grup halinde katılabilmektedir. Hackathon yarışmaları için amaç belirlenen sürede yeni ürün veya fikirleri kod haline getirip jüriye sunmaktır. Hackathon kendini geliştirmek isteyen kişiler için büyük önem taşımaktadır. İlgisi, merakı olan kullanıcıların hem deneyim etmek hem de bilgi birikimi sağlamak açısından katılmaları gerekmektedir.

Hackathon’a Kimler Katılabilir?

Hackathon etkinliklerine neredeyse herkes katılabilmektedir. Örneğin teknoloji alanına merakı ve ilgisi olan kişiler veya bu alanda yükselmek, kariyer yapmak isteyen kişiler katılabilmektedir. Bunun yanı sıra yazılım alanına ilgili olan kişiler de bu etkinliklere katılabilmektedir. Özetle bu alanlara ilgili olan ve yarışmanın içeriği hakkında bilgisi olan kişiler katılım sağlamaktadır. Fakat bazı etkinlikler belirli bir bilgi birikimi gerekmektedir. Bu gibi etkinliklerde kullanıcıların gerekli özellikleri dikkate alması ve buna uygun bir başvuru yapması gerekmektedir. Katılan kişilerin hem konu hem de yarışma hakkında belirli bir bilgi birikimine sahip olması yarışmanın sağlıklı bir şekilde ilerlemesi açısından gereklidir. Katılımcıların konu ve yarışma hakkında bir ön araştırma yapması gerekli bir durumdur.

Seni Neler Bekliyor?

Katılımcılar hem eğitim anlamında hem de sosyal anlamda kendilerine bir şey katabilmektedir. Yarışmaya katılım sağlayan kişiler ile tanışma ve sohbet etme fırsatı bulunmaktadır. Ayrıca yazılım yarışmaları gibi yarışmalarda kullanıcılar hem yarışmanın içeriğinden hem de diğer yarışmacılardan bir şeyler öğrenebilmektedir. Katılımcıların ister bireysel ister grup şeklinde katılım sağlama hakkı bulunmaktadır. Katılımcılar yarışmada bulunan en güncel teknolojileri de kullanma şansına sahiptir. Yarışmaların sonucunda da katılımcıları bazı ödüller beklemektedir. Katılımcılar bu fırsatı iyi değerlendirmelidir. Hem sosyal hem de akademik anlamda çok şey öğrenebilecekleri bir ortamdır. Bu ortam her katılımcıya açıktır. Birçok farklı fırsatın bulunması açısından özellikle öğrenciler için de verimli bir alandır.   

Editör: Mustafa YILDIRIM