İnönü Belediyesi'nden ilçeye yeni bir park daha İnönü Belediyesi'nden ilçeye yeni bir park daha

Platform adına konuşan Ayşegül Yüksel, “Devletler yaşam hakkı başta olmak üzere insan hak ve özgürlüklerini bilinçli olarak ortadan kaldırmaya çalışıyor.” açıklamasında bulundu.

Failler içinde yaşadığımız rejim

Dünya genelinde ve ülkemizde de yüksek düzeyde hak ihlallerinin yaşandığını dile getiren Yüksel, “Ülkemizde insan hakları ihlalleri o kadar yoğun yaşanmaktadır ki artık sayılar, karşılaştırmalar, istatistikler anlamını yitirmiştir” diyen Yüksel, “İnsan hakları faili kurum, makam ve kişiler son derece pervasız davranabiliyorlar. Failler içinde yaşadığımız rejimden, siyaset anlayışından, etkin yargılamaların yapılmayışından cesaret alıyorlar. Binlerce insan, farklı platformlarda düşüncelerini paylaştığı için terörist ilan edilmiş; terör propagandası veya hakaret suçlamasıyla hapis cezalarına çarptırılmıştır. Adliyeler adalet dağıtmak yerine, adil yargılama yapmadan ceza dağıtan mekânlar haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

Son 10 yılda en çok puan kaybeden ülke

Uluslararası Şeffaflık Örgütü 2022 yılı Yolsuzluk Algı Endeksi'ne göre Türkiye’nin durumunu paylaşan Yüksel, “Türkiye son 10 yılda en çok puan kaybeden ülkeler arasında yer alarak 180 ülke arasında 101. sıraya düştü. Tek adam rejiminden kaynaklı ekonomik terör vatandaşları canından bezdirmiştir. Yaşanan yüksek enflasyon ve pahalılığa karşın siyasi irade gerçekleri görmek istemiyor” dedi.

Hakların engellenmesi suçtur

Ülkeyi yönetenlerin uygulamaları ve sözleriyle insan haklarına ve savunucularına korku salmaya devam ettiklerini dile getiren Yüksel, “Toplum bilerek ve isteyerek bölünmeye, kutuplaştırılmaya çalışılmaktadır. Toplumsal muhalefet dinamiklerine karşı yok etme, bastırma, cezalandırma politikaları en sert şekilde uygulanmaktadır. İnsan hakları Türkiye görünümü, Eskişehir özelinde de geçerlidir. Bizler haklarımızı kullanmakta ısrarcı olacağız. Herkesin farklı ama eşit olduğunu bilerek herkes için insan hakları demeye devam edeceğiz! Biliyoruz ki; hakların kullanılması değil, hakların kullanılmasının engellenmesi suçtur.” şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM