İYİ Parti’de yaşanan istifalara ilişkin de açıklamalarda bulunan Yer, “22 Kasım’daki üye sayımız 2185, bugün ki üye sayımız ise 2235. Hani 200 kişi, 500 kişi istifa ediyordu. Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olmaya giden arkadaşlar… Fotoğraf karesinde 11 kişi var.2023 Genel Seçimlerden bu yana Odunpazarı’nda istifa eden sayısı 380 civarındaydı. Önümüzdeki günlerde üye sayımız katlanarak devam edecek” ifadelerini kullandı. 

“En iddialı adaya sahibiz”

CHP ve İYİ Parti arasında ittifak olmaması hakkında konuşan Yer, ittifakı savunmanın kendine güvenmemek anlamına geldiğini belirtti. Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Emine Edizgil’in, adaylığını açıklayan isimler arasındaki en iddialı isim olduğunu ifade etti.  

“Milletvekillerimiz uykudan uyandı”

İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu ile geçtiğimiz hafta Eskişehir’deki TOKİ konutlarıyla ilgili yaptıkları açıklamanın, Türkiye’de büyük ses getirdiğini ifade eden Yer, “Bursa milletvekilimiz bir telefonla kalktı buraya geldi. Yaptığımız açıklama tüm Türkiye’ye de ses getirdi, Eskişehir’deki altı milletvekilimizin de uykularından uyandı. Eskişehir’de 2460 insan bu konuda mağdur” dedi. 

Murat Özcan’a yanıt verdi

Hatipoğlu'ndan Mehmet Şimşek'e destek Hatipoğlu'ndan Mehmet Şimşek'e destek

AK Partili Murat Özcan’ın, TOKİ ile ilgili gecikme için CHP’li belediyeleri işaret etmesini de eleştiren Yer, şunları kaydetti: “AK Parti Odunpazarı Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Murat Özcan, TOKİ’deki gecikmelerin sebebi olarak Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri işaret ediyor. Buradan Murat Özcan’a soruyorum. Bursa’daki ve Gaziantep’teki gecikmenin sorumlusu kim? Onun cevabını versin. Oradaki en büyük mağduriyet TOKİ’nin yeniden yaptığı fiyatlandırma ve yüzde 1 olan KDV’nin yüzde 10’a çıkmasıdır. Onu da mı CHP yaptı?”

Editör: Mustafa YILDIRIM