HARB-İŞ seslerini duyurmak için yürüdü
Türk Harb-İş Sendikası hakları için yürüyüş gerçekleştirdi. Sendika Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak, “Arkadaşlarımızın yaptıkları aynı işin karşılığı özel sektör ve vakıf şirketlerinde çalışan işçilere göre daha düşük olduğu için işyerlerimizden ayrılıyorlar.” ifadelerini kullandı. 

Özlük haklarında iyileştirme talep ettik
Gerekli yerlere taleplerini ilettiklerini dile getiren Türk Harb-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak, “26 binden fazla üyemizin, aldıkları ücretleri günümüz Türkiye koşullarını göz önünde bulundurduğumuzda, ücretlerin çok düşük kaldığını ve hatta artık hayat pahalılığı karşısında yaşanılmayacak bir durum ortaya çıkardığını aktararak, Özlük haklarında iyileştirme yapılmasını talep ettik. Bununla kalmadık gelişen ve büyüyen ülkemize omuz vererek, ülkemizin savunma sanayisinin yüzde yüz millileşmesi için emek harcayan, ülkemizin savunma sanayisinde dışa bağımlılığını bitirmek için canla başla çalışan üyelerimizin artık geçinemez bir noktaya geldiğini anlattık. Tabiri caizse bıçağın kemiği parçaladığını, arkadaşlarımızın en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz noktaya geldiğini, sürekli artan ev kiralarının, durmadan zamlanan rafların ve önüne geçilemeyen akaryakıt fiyatlarının karşısında ezildiğini ifade ettik.” dedi. 

Güçlendirme mi, zayıflatma mı? Güçlendirme mi, zayıflatma mı?

Çalışanlar ek iş yapmak zorunda kalıyor
Yaşadıkları sorunlara da değinen Atak; “Arkadaşlarımızın ağır yaşam koşullarına karşı koyabilmek için mesai bitiminde merdiven altı tekstil atölyelerinde terzilik yaptığını, çeşitli restoranlarda motokurye ve düğün salonlarında garson olarak ek iş yaptıklarını belirttik. Askeri işyerlerimizde çalışan birbirinden kıymetli, yetişmiş, yetenekli ve tecrübeli arkadaşlarımızın yaşadıkları geçim sıkıntılarından dolayı, ya istifa edip özel şirketlere geçtiğini ya da gönülsüz bir şekilde emekliye ayrıldıklarını ifade ettik. EYT’nin yasalaşmasıyla da 2023 yılı içerisinde 2 bin 705 arkadaşımızın emekliye ayrıldığını, 2024 yılının başında 2 bine yakın arkadaşımızın emekliye ayrılacağını anlattık.” şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM