DEVA Partisi Eskişehir İl Başkanlığı, Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu’nu parti binasında ağırladı. Ziyarette, Komisyon Başkanı Av. Ozan Akbe ile birlikte üyeler Av. Deniz Aşkın Şenel, Av. Hatice Korkmaz ve Av. Mehmet Lütfi Doğan da yer aldı. Parti heyetinde ise İl Başkanı Av. Resul Ertürk’ün yanı sıra Muhammet İkbal Karakaya, Av. Ömer Aytaç ve Kevser Yağmur Kaşıkçı bulundu.
Yasalar yetersiz, iş birliği şart
Av. Ozan Akbe, Eskişehir’de yürütülen hayvan hakları faaliyetleri hakkında bilgi vererek, mevcut yasal düzenlemelerin yetersiz olduğunu ifade etti. Akbe, STK’lar, siyasi partiler ve yerel yönetimler arasında daha güçlü bir iş birliği kurulması gerektiğini vurguladı.
DEVA’dan anayasal koruma önerisi
DEVA Partisi İl Başkanı Av. Resul Ertürk, hayvan haklarının Anayasa’nın 56. maddesi kapsamına alınmasını savunduklarını belirterek, “Devletin doğal hayatı ve hayvanları koruma yükümlülüğünü açıkça ifade edecek bir anayasa düzenlemesini hedefliyoruz” dedi.
Müfredata hayvan hakları dersi
Ertürk, hayvan hakları eğitiminin anaokulundan itibaren müfredata dahil edilmesini önerdiklerini, UNESCO Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi doğrultusunda politika geliştirdiklerini aktardı. Ayrıca, sivil toplum kuruluşlarıyla her türlü iş birliğine açık olduklarını vurguladı.
Eylem planı takdim edildi
Toplantının sonunda, DEVA Partisi tarafından hazırlanan hayvan hakları eylem planı, komisyon üyelerine sunuldu. İl Başkanı Ertürk, “Hayvan dostlarımız için yapılacak her çalışmaya katkı vermeye hazırız” derken, Komisyon Başkanı Akbe de iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.