İster kişisel web sitesi ister firmanız için web sitesi kurmak isteyin, süreç sizin için biraz zor ve uğraştırıcı olabilir. En önemlisi de bu süreçte tercihiniz ne olacak? Size özel bir web sitesi mi yoksa hazır web sitesi mi satın alacaksınız. Hazır web sitesi satın al aramalarının yoğunluğuna bakarsak, insanlar hazır internet sitelerine daha fazla yöneliyor gibi görünüyor. Peki hazır web sitesi nedir?

Hazır web sitesi nedir?

Hazır web sitesi satın al, araması yapmadan önce hazır web sitesi nedir? sorusunun yanıtını bilmenizde fayda var. Hazır web sitesi, Bir uzman veya ekip tarafından önceden tasarım ve yazılım altyapısı hazırlanmış, her firma veya bireysel kullanıcı için özelleştirilebilir, özel web tasarım fiyatlarına göre çok daha uygun fiyatlı web sitesi şablonlarıdır.

Sektörünüze uygun, ürün ve hizmetleriniz için farklı yerleşim düzenleri içeren, farklı renk kombinasyonlarına sahip, farklı fiyat etiketleri ile satışa sunulan birçok hazır web sitesi bulabilirsiniz.

Hazır web sitelerinde düzen, site mimarisi, işlevsellik ve etkileşim önceden tanımlandığından, tasarım aşamasında mevcut girdi miktarı ciddi şekilde sınırlandırılabilir.

Renkleri ve yazı tiplerini değiştirmek ve bir şirket logosu eklemek gibi hazır bir temanın görünümü ve hissi, genellikle özelleştirmenin izin verilen kapsamıdır. Hazır temalara bakıldığında temel kural, düzen, geçişler ve animasyonlar olarak gördüğünüz her şeyin aynı kalması ve yalnızca firmanıza ait renkler, yazı tipleri ve logo ve içeriğin eklenmesidir.

Neden hazır web sitesi satın al aramaları artmaya devam ediyor?

Hazır web sitesinin insanlara daha cazip gelmesinin birçok nedeni var. Bunların başında maliyet ve zaman tasarrufu gelmektedir. Özel bir web sitesi yaptırmayı düşünüyorsanız öncelikle iyi bir tasarım ve yazılım ekibi ile anlaşmanız gerekecek. Ardından ne istediğinizle ilgili bir geliştirme sürecine gireceksiniz ve bu süreç isteklerinizi tam olarak geliştirici ekibe anlatabileceğiniz süre kadar uzayacak.

Daha sonra geliştirici ekibin önce tasarım sonra yazılım aşamasını tamamlaması için (bazen haftalarca) gereken süreyi beklemeniz gerekecek. Sitenin içeriği, istekleriniz ve harcanan zamanla doğru orantılı olarak maliyet artacak ve hem uzun süre beklemiş olacak hem de daha fazla ödeyeceksiniz.

Hazır web siteleri bazen sadece saatler içerisinde web sitenizi açmanıza imkan verebilir. Burada sitenizin içeriğine girmeniz gereken ürün, hizmet ve diğer bilgiler süreyi değiştirecektir tabi ki. Hazır web sitesi için kodlamaya gerek yoktur, tasarım süreci ile uğraşmazsınız ve dilediğiniz zaman yayına alabilirsiniz.

Avantajları için hazır web sitesi satın al

Hazır web sitelerinin avantajlarına biraz daha detaylı bakacak olursak:

Özel web sitesine göre maliyet farkı

Hazır internet sitesi, tasarım ve yazılım çabasını azalttığı için uygun maliyetlidir ve yalnızca web sitenizi hazır bir tasarım şablonuyla entegre etmeniz yeterlidir. Bu nedenle, finansal bir avantaj arıyorsanız, hazır bir şablon sizin için uygun olabilir.

Çevrimiçi destek

Çevrimiçi kaynaklardan hazır bir şablon satın alırsanız, size rehberlik edecek ve sorunlarınızı çözecek çevrimiçi müşteri desteği, forumları ve SSS olanakları vardır. Özelleştirilmiş kodlama gereksinimi konusunda size yardımcı olurlar.

Kullanıcı dostu

Hazır şablon, iş ihtiyaçlarınıza kolayca uyarlanabilir. Ürün veya hizmetlerinize uygun özel bir web sitesi tasarımına sahip olursunuz.

Eklenti özelliği

Siteniz için farklı bir özellik gerekiyorsa, hazır web sitelerinde genel olarak eklenti özelliği vardır. Bazen bu özelliği yönetim panelinden aktif etmeniz bazen geliştirici ekibe ileterek eklenmesini istemeniz yeterli olacaktır.

Dilediğiniz zaman yayınlayabilme

Uzun süre beklemeden sadece birkaç gün içinde web sitenizi hazır hale getirin. Bir an önce web sitesi açmanız gerekiyorsa, hazır web sitesi satın almak yeterli olabilir.

Ücretsiz Full CS 1.6 İndir Ücretsiz Full CS 1.6 İndir

Bakımı kolay

Hazır web sitesinin bakımını ve üzerinde esnek bir şekilde çalıştırılmasını kolaylaştıran güçlü CMS üzerine kurulu bir hazır altyapısı bulunur.

Editör: Mustafa YILDIRIM