Genç girişim ve yönetişim derneği  Eskişehir şubesi kuruluyor Genç girişim ve yönetişim derneği Eskişehir şubesi kuruluyor

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Törende konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Cihan Taşar, “23 Aralık 1930 tarihinde, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki Laik Cumhuriyetimizi kafirlik olarak gören zihniyet tarafından acımasızca ve haince katledildiler. Derviş Mehmet isimli yobaz ve yandaşlarının ‘şeriat isteriz’ diyerek din adına Asteğmen Öğretmen Kubilay'ın başını keserek öldürmeleri bağnazların vahşetini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Kutsal dinimizi bir sömürü aracı olarak kullananlar, çağdaş Atatürk Devrimlerini işlerine sindiremedikleri bu olay ile bir kez ortaya çıkmıştır.” dedi.

Kemalizmi yok etmek istiyorlar
Günümüzde de Türkiye Cumhuriyeti yerine ılımlı İslam modelinin adım adım uygulanmaya konduğunu ifade eden Taşar, “Tarikat ve cemaatler varlıklarını her alanda güçlü bir biçimde sürdürmektedir. Bu çevrelerin hedefi, kemalizmi yok ederek uluslaşan Türkiye'yi bir ümmet toplumu haline getirmektir. Bu ülkenin insanları orta çağ karanlığında yaşamayı hiçbir koşulda kabul etmeyecektir. " Türkiye Cumhuriyeti; şeyhler, dervişler, müritler ve mensuplar memleketi olamaz." Bunun en büyük kanıtı 93 yıl önce yaşamını yitiren Kubilay ve tüm devrim şehitlerimizdir. Hiçbir koşul aydınlanma savaşına yüreklerini koyan insanların yolundan döndüremeyecektir.” açıklamasında bulundu.

Editör: Mustafa YILDIRIM