CHP İl Başkanı Talat Yalaz yönetiminde gerçekleşen toplantıya Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ve Tepebaşı Başkan Vekili olarak Turgut Doğandor katıldı.

“İç Çekişmeleri Kenara Bırakma Vakti”

Ankara’daki terör saldırısını lanetleyerek söz başlaya Yalaz, “Bizim çok güçlü ve sevilen belediye başkanlarımız var. Diğer partiler ve özellikle iktidar partisi, onlarla yarışabilecek güçte dahi bir aday bulamıyorlar. Yakınına dahi yaklaşabilecek şekilde düşünüyorlar, bulamıyorlar. Bu nedenle yapabilecekleri tek şey onlara saldırarak onları güçsüzleştirmek lütfen bunun farkında olalım. Bunun farkında olalım ve belediye başkanlarımızı kamuoyu nezdinde her zaman savunalım onlar iyi ki varlar ve yaptıkları hizmetlerle, varlıklarıyla alnımız açık, başımız dik onları savunabiliyoruz. Ne mutlu bize. Eskişehir gibi bir yerde yaşıyoruz. Belediye başkanlarımızla gurur duyuyoruz. Gün, iç çekişmeleri bir kenara bırakarak tüm belediyeleri kazanmak için mücadele günüdür.” İfadelerini kullandı.

Kongrede ve öncesinde verdiği tüm vaatlerin ve mesajların sonuna kadar arkasında olduğunun altını çizen Yalaz, “Birlikte güzel işler başaracağımıza yürekten inanıyorum.” dedi.

“Saldırının Tarihi Tesadüf Değil”

Belediyelere ayrılan ödeneklerde bir kısıtlama yok Belediyelere ayrılan ödeneklerde bir kısıtlama yok

Konuşmasına Ankara’daki terör saldırısına değinerek başlayan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Tarihin tesadüf olmadığını düşünüyorum. Bugün yasama yılı başlangıcı. Bu saldırıyı hepimiz adına lanetliyorum. Yaralı olan polislerimize acil şifa diliyorum. Terörün Cumhuriyet Halk Partisi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlüsünü lanetlediğimizi ifade etmek istiyorum. Terörle kim neyi amaçlıyorsa Türkiye'mizde asla ulaşamayacaktır. 84 milyon teröre karşı başka her türlü görüş ayrılığımızı bir kenara bırakarak her zaman olduğu gibi bugün de kenetlendik, kenetleneceğiz” şeklinde konuştu.

“Örgüt İlkesini Sonuna Kadar Destekliyoruz”

Geçen hafta yapılan kongreyle söz başlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, parti tüzüğünün, parti geleneklerinin ortaya koyduğu yarıştan kimsenin korkmadığını söyledi. Kurt, “Kazanan yönetim hepimizin yönetimidir. Biz bu kurallara saygı gösteren bu yaşayan partilileriz. Hiç kimsenin parti içi demokrasiden korkmasına gerek yok. Nitekim bugün burada yeni bir değişim süreci başlamıştır. Pazar toplantıları başlamıştır. Şimdiye kadar partimize uğramayan arkadaşlarımızın ayağı alışacaktır. Gelecektir, gidecektir ve partililik bilinciyle hareket edeceğiz. İl başkanının üstüne basa basa vurguladığı önce örgüt ilkesini sonuna kadar destekliyoruz. Örgütü dışlayarak, örgütü yok sayarak hiç kimse bir şey elde edemez. Önemli olan Cumhuriyet Halk Partisi'nde örgüttür. Örgüt de hepimiziz. Hiç kimsenin tekelinde değildir. Bunu herkes böyle bilmelidir” ifadelerine yer verdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM