Kardeşlik Platformu'nun çağrısıyla toplanan yüzlerce Eskişehirli cuma namazı sonrası Filistin için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrası platform adına konuşan Mezun İmamhatipliler Derneği Başkanı Av. Mustafa Özkan 14 gündür tarihin en büyük yıkım ve soykırımlardan birine şahit olduklarını dile getirdi. Bütün dünyanın İsrail'in zulmüne sessiz kaldığını ifade eden Özkan "İki milyar Müslüman ayağa kalkmalıdır. Bıçak kemiğe dayanmış, sabır taşı çatlamıştır. Dün akşam bütün dünya İsrail ve destekçilerinin kirli yüzünü bir kez daha bütün çıplağıyla gördü. Bu soykırımın ortağı Akdeniz'e gemilerini gönderen ABD'dir, İngiltere'dir. BM Güvenlik Konseyinde katliama arka çıkan, ülkesinde Filistin'e destek eylemlerini yasaklayan

Fransa'dır. Hala İsrail'in kendini savunma hakkı vardır diyen Almanya'dır. İsrail'e destek açıklaması yapan bütün AB ülkeleridir." dedi.

Dt. Seval Bayraklı Diş Kliniği Tanıtımı Dt. Seval Bayraklı Diş Kliniği Tanıtımı

İnsanlığın yalnız bıraktığı Filistin'in bu katliamları 75 yıldır yaşadığını belirten Özkan, "Filistin'in kendisini bu işgalci ve soykırımcı İsrail'e karşı savunması meşrudur ve desteklenmelidir. Birleşmiş Milletler, İsrail'e yönelik aldığı kararları uygulamalı, bebek katili Siyonistler Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalı, uluslararası toplum ve İslam ülkeleri uyku modundan çıkmalıdır. Filistin devletinin kendisini savunabilmesi için askeri yardımlar yapılmalıdır. İsrail'le bütün diplomatik ilişkiler kesilmelidir. İşgal bitmeli, başkenti Kudüs olan bağımsız birleşik Filistin devleti kurulmalıdır." açıklamasında bulundu.

Özkan, dünyanın farklı ülkelerinden Filistin'e destek veren milyonları İsrail'in vahşetine karşı tepki göstermeye ve dayanışmaya davet etti.

Editör: Mustafa YILDIRIM