Yalaz, "Bir türlü sistemleşmeyen ve çağdaş eğitim niteliğine bir türlü ulaşamayan eğitim sistemimize bir de öğrencilerimizin ekonomik sıkıntıları ve gerekli imkanlara sahip olunmaması eklenmiştir. Bir müjde duyuruluyor. Sayın cumhurbaşkanı cep telefonu ve bilgisayar alımında 5 bin 500 TL destek vereceğini söylüyor. Ancak şartları var. Alınan cihazın 9 bin 500 TL’yi geçmemesi gerekiyor. Araştırdım bu fiyatlarda yani 9 bin 500 TL ve altına öğrencilerin ihtiyacını karşılayacak uygun bir cihaz yok. Müjdeye bakar mısınız." diyerek tepkisini dile getirdi.

İktidar gençlerden desteğini esirgiyor

Gazzeli anneler için SUSMUYORUZ! Gazzeli anneler için SUSMUYORUZ!

Devletin eğitim sorununu çözecek kaynaklarının bulunduğu halde kullanılmadığını belirten Yalaz, "Kaynakların nerelere fütursuzca ve bol keseden aktarıldığını hepimiz biliyoruz. Ancak gençler ve gelecekleri söz konusu olunca iktidar her türlü desteği esirgemektedir." dedi. 

Nebi Hatipoğlu akıl tutulması yaşıyor

Geçtiğimiz hafta bir televizyon programına katılarak Eskişehir'in sorunlarını dile getiren Ak Parti Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun açıklamalarını değerlendiren Yalaz, "Diyor ki Eskişehir’in kronik sorunları var ve sıralıyor. Çevre yolu, tren yolu bağlantısı, trafiğimiz,metromuz gibi çok büyük kronik sorunlarımız var diyor. İnanılır gibi değil. Sayın Nebi Hatipoğlu’na birilerinin bu bahsettiği sorunların merkezi hükümetin görev alanında olduğunu hatırlatması gerekiyor. Merkezi hükümetin yani kendisinin de mensubu olduğu iktidarın yapması gerekirken yapmadığı hizmetler konusunda belediyelerimizin eleştirilmesi en hafif tabiriyle akıl tutulmasıdır. Sanırım Sayın Nebioğlu oradan oraya geçmekten ne tarafta olduğunu bazen karıştırmaktadır." şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM