Birbirinden güzel ilahileri bulacağınız İlahi Sözleri sitemizde birbirine benzeyen ve özel ilahileri görebilirsiniz. Videolu anlatımla içeriklerimize ulaşabilirsiniz.

İlahi sözleri arayanlar için birkaç adımda dini içerikleri olan ilahilere ulaşabilirsiniz. Dini hisleri pekiştiren ilahiler bir şiir türü olarak Allah sevgisini hatırlatan sözler içerir.  İlahi türündeki şiirlerde belirli bir makam söylenmektedir.

İlahi Heceleri Nasıl Yazılır?

İlahi heceleri 7,8, 11 gibi değişebilmektedir. Hecelerde beyit sırasına göre dörtlük veya kafiye düzenine göre farklar olabilir. İlahiler zaman içinde içerik ve şekil bakımından değişikliğe de uğramışlardır.

Edebi metinler arasında sayılabilecek ilahiler geçmiş dönemlerde çokça yer almıştır.  Kainattan esintileri de barındıran ilahilerde Allah'ın birliğine odaklanılır.  İlahi Sözü sayfalarımızda bu ilahileri düzenli bir şekilde bulabilirsiniz.

Alfabetik Sıraya Göre İlahiler

Sayfamızda görmüş olduğunuz ilahiler belirli bir alfabetik sıraya göre oluşturulmaktadır. Hangi harfi seçerseniz karşınıza o harfle başlayan ilahiler çıkacaktır. Güzel ilahi sözlerini doğrudan okuyabileceğiniz gibi videolu izleme şansınız da bulunmaktadır. Hece ve aruz vezni olan ilahilerin geleneksel özelliklerini ilahi sözü sayfamızda dilediğiniz anda bulabilirsiniz.

Güzel İlahi Sözleri

Aradığınız güzel ilahileri kısa sürede bulabilir ve ruhunuzu zenginleştirebilirsiniz. İlahilerin hayatınızdaki yeri devam ediyorsa birbirinden güzel ve anlamlı sözleri sayfamızdan bulabilirsiniz. Dini amaçlarla bir araya gelen kişiler bu ilahileri dinleyerek kendilerini huzura ermiş hissedecektir. Huzurlu bir yaşam için dinin önemi çok büyüktür.

Güzel ilahi sözlerinde anlamlardan bazıları eski dönemlerin yaşam koşullarını yansıtır.  Eski ve yeni dönemden etkilenen ilahi sözlerinin yazarlarını sayfamızda bolca bulabilirsiniz. İlahilerdeki manalar kelimeler farklı dillerde gibi görünse de kültürel açıdan önemli anlamlara sahiptir. Arapça kelimelerdeki anlamları dilerseniz araştırarak ilahilerin tam Türkçe karşılığını da bulabilirsiniz.

Müziksiz İlahi Sözleri

İlahilerin müzikli ve müziksiz olanları vardır. Müziksiz olanlar düz şiir gibi okunurken müzikli olanlar ise nağmeli çalgılı vs. olabilir. Arka fonda tasavvuf müzikleri ve şiir okuması şeklinde de ilahilerin okunması mümkündür. Türkiye'nin ve Dünyanın tüm ilahi sözlerini bir arada bulacağınız sayfamıza her gün dilediğiniz anda ulaşabilirsiniz.

Türkiye'nin En Büyük Arşivli İlahi Sözleri Platformu

Geniş kapsamlı ilahi sözlerine ulaşacağınız sitemizde arşivlerden seçim yaparken hayal gücünüzü geniş tutmalısınız.  Görüşleriniz ve desteleriniz bizi her daim daha iyiye götürecektir. Bizlerle iletişim kanallarından yazılarınızı paylaşmanızı öneriyoruz.

Kısa İlahi Sözleri

İlahilerin kısa olanlarını online platformumuzda bulabilirsiniz. İki tane 4’lükten oluşan kısa ilahilerden okumak istediklerinizi kendiniz için ayrıca bir arşiv oluşturarak saklayabilirsiniz. Kısa ilahi sözlerinde insanların durup düşünecekleri çok anlamlı detayları bulabilirsiniz.

İlahilerin temel amaçlarından biri farklı hikmetleri barındırmasıdır. Dünyanın faniliği, insanlarda manevi duygular ve daha birçok sözlü ifade ilahilerde bulunabiliyor. Ölüm insanların her zaman karşılaştığı bir durum olarak ilahilerdeki yerini de alıyor. 

Yeni İlahi Sözleri Okunuşu 

İlahi sözlerinin her geçen gün yenilendiği sayfamızda zaman ve mekandan ayrı bir şekilde ilahileri okuyabilirsiniz.  Okumalarınızı dualar, tövbelerle bir arada yapabilirsiniz. Bazı kültürlerde ilahiler özelliklerinden ayrılıyor gibi görülse de seçimlerinize göre anlamları değişmektedir.

İlahilerin hepsi farklı anlamlarla birlikte ele alınmaktadır. Umut dolu ilahi sözlerini okurken videodaki okunuşa göre veya içinizden şiir şeklinde okuyabilirsiniz. Derinliği uzun seneler etkisini sürdüren ilahiler ferahlatıcı etkilere sahiptir.

Sevap işlemeyi seven insanlar ilahi sözlerini hayatlarının bir parçası olarak sürdürmektedir. Dinledikçe kulaklarınızın pasının silineceği ilahileri anında bulabilirsiniz. İlahilerle yeni tanışıyorsanız keşfetmek için ana sayfamızdaki seçenekleri görebilirsiniz.  İnsanların manevi güçlerine güç katan ilahilerden hiç duymadıklarınızı anında görebilirsiniz. İlahisi bolca olan sayfalarımıza 7/24 davetlisiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM