Ülkede yaratılan baskı ortamı sonucunda insanların siyasetle ilgili konuları konuşmaktan korktuğunu dile getiren Gelecek Partisi Eskişehir İl Başkanı Mahir  Sayın, bu anlamda vatandaşların Gelecek Partisi’ne katılmak konusunda da çekince yaşadıklarını ancak, tüm baskılara karşın çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi. 
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na Erzurum Tanıtım Günleri’nde yapılan haksızlığın ardından son olarak Parti Sözcüsü Serkan Özcan ve Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci'nin yargı yolu ile haksız suçlamalar ile karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Sayın, şunları söyledi: “Serkan Özcan'a Merkez Bankası tarafından Merkez Bankası'nın itibarını düşürdüğü iddiasıyla haksız dava açılmış ki Serkan Özcan mevcut durumu resmi rakamlarla açıklamaktadır tüm açıklamaları da TV programlarında açık ve nettir. Bir diğeri ise Teşkilat Başkanımız Selim Temurci'nin Sedat Peker'in 15 Temmuz öncesi ve sonrasında silah dağıtıldığı iddiasıyla alakalı olarak Berat Albayrak’ın şikayetçi olduğu davadır ki bu durumda da sayın Selim Temurci'nin tamamıyla ifade özgürlüğü çerçevesinde gelen soruyu değerlendirmesinde Berat Albayrak’ın hiçbir şekilde adının geçmediği açıktır. Bu sebeplerle bu yollarla sesimizi kesmeyi hedef alıyorlar ise yanılıyorlar. Şahsım ve teşkilatım adına Başkanlarımızın yanında olduğumuzu tekraren belirtiyoruz.”
SANSÜR YASASI BASKIYI ARTTIRDI
Genelde yaşadıkları baskının benzerlerini yereldeki örgütlenme ve parti çalışmalarında da yaşadıklarını belirten Mahir Sayın, 7 ilçede örgütlendiklerini bu sayının daha da artabileceğini ancak oluşan baskı ortamında insanların Gelecek Partisi ile ilişki kurmaktan çekindiklerini anlattı. Parti çalışmaları sırasında görüştükleri vatandaşların Gelecek Partisi’ne üye olmaktan, üye olduklarını dile getirmekten sakındıklarını gördüklerini aktaran Sayın, “Mecliste geçen Sansür Yasası ile birlikte, insanlar hükümeti eleştirmekten korkmakta, siyasi görüşlerini açıklamaya çekinmektedirler. Seçimlerin böyle bir baskı ortamında gerçekleşecek olması endişe vericidir.” diye konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM