İpek kirpik, kirpiklerinin dolgun ve hacimli görünmesini isteyen kadınların yaptırdığı bir uygulamadır. Uygulama esnasında herhangi bir şekilde cerrahi yönde müdahale gerekmediğinden dolayı tüm kadınlar kolayca yaptırabilir. Birkaç saat içerisinde tamamlanan uygulama neticesinde artık dolgun kirpiklerinizi kullanmaya başlayabilirsiniz.

 İpek kirpik kalıcı mıdır sorusu pek çok kadın tarafından sorulmaktadır. Yapılan uygulama uzun bir süre gitmektedir. Ancak sürenin ardından kirpiklerin çıkarılması ve yenilenmesi gerekmektedir. Çünkü zaman içerisinde ipek kirpik yıpranabilmektedir. İpek kirpik yorumları çoğunlukla olumlu gelmektedir. Dolayısıyla endişe duymadan uzun süreli hacimli kirpiklere kavuşmak için daha fazla beklemenize gerek yok.

İpek Kirpik Nasıl Takılır?

İpek kirpik yaptırmak isteyenler için kirpiğin nasıl takıldığını aşağıda açıkladık:

·         Öncelikle makyaj uzmanı kirpiklerinize ve göz yapınıza bakar.

·         Ön muayene tamamlandıktan sonra sizlere yeni kirpikleriniz hakkında bilgi verir.

·         Aldığınız bilgiler ışığında kirpik taktırmayı onaylarsanız işleme başlanır.

·         İşlem esnasında her bir ipek kirpik kendi kirpiğinize takılır. Böylece kirpikleriniz daha hacimli durur.

·         Eğer gözünüze hassasiyet varsa iki gözünüze birer kirpik taktırarak 1 günlük deneme sürecine girebilirsiniz. Gözünüz reaksiyon göstermezse diğer kirpikleri taktırabilirsiniz.

·         İpek kirpik taktırma işlem süresi yaklaşık olarak 1 ile 2 saat arasında değişiklik göstermektedir.

·         Yaklaşık 2 saat sonra artık sizde yıllardır hayal ettiğiniz kirpiklere kavuşabilirsiniz.

İpek Kirpik Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İpek kirpik yaptırırken bazı dikkat edilmesi gerekenler vardır. Bu kurallara uyulduğunda kirpik taktırma esnasında ve sonrasında sorun yaşamanız neredeyse imkansızdır.

·         İpek kirpik uygulaması her kirpiğinize bir kirpik yapıştırılması ile gerçekleşmektedir. Tabi bu yapıştırma işlemi organik yapıştırıcılarla yapılmaktadır. Eğer gözünüz hassas bir yapıya sahipse mutlaka önceden deneme yaptırarak tüm kirpiklerinize uygulatmalısınız.

·         Uygulamaya gitmeden önce mutlaka makyajınızı silmenizi tavsiye ederiz. Çünkü makyajlı göz ve kirpiklere yapılan uygulama, makyaj sanatçısını zorlayacak ve gözünüzün alerji olmasına sebebiyet verebilir.

·         Günlük yaşantınızda numaralı ya da numarasız lens kullanıyorsanız mutlaka uygulama esnasında lenslerinizi çıkararak solüsyonunda bekletmelisiniz. Uygulama süresince gözünüzü açmayacağınızdan dolayı lensleriniz gözünüzde kuruyabilir. Dolayısıyla farklı sorunlara yol açmamak için lenslerin çıkarılması gerekmektedir.

İpek Kirpik Nasıl Çıkarılır?

Kalıcı ipek kirpik uygulaması gibi görünse de bu uygulamanın kalış süresi vardır. Kirpiklerinizi taktırdıktan 3 ay sonra kirpiklerinizi çıkarttırmanız gerekebilir. Genellikle 3 ay sonra takılan kirpikler kendiliğinden dökülür. Ancak dökülmemesi durumunda ya da gözünüzün alerji olması halinde çıkarma işlemi uygulanmalıdır. İpek kirpik çıkarttırmak için yine makyaj uzmanına gitmeniz gerekiyor. Çünkü kirpikler özel solüsyonlarla çıkartılmaktadır. Sizin kullanacağınız malzemeler kendi kirpiğinize zarar verebilir.

İpek Kirpik Zararlı Mı?

Biraz önce ipek kirpik kaç ay kullanılır açıkladık. Bu süreye uyarsanız ve dikkat edilmesi gerekenler noktasına önem verirseniz herhangi bir zararı yoktur. İpek kirpik uygulaması sadece gözünde hassasiyet problemi yaşayanlar için sorun teşkil edebilmektedir. Böyle durumlarda ön denemeyle sorun ortadan kaldırılabilir.

Editör: Mustafa YILDIRIM