Bilgisayar kullanıcılarının eskiden beri en çok karşılaştığı problem olan işlemcilerin ısınma sorunudur. Farklı nedenlerden dolayı kaynaklanabilecek olan bu sorun bazen ekran kartı yada işlemci ısınıyor pc kapanıyor şeklinde şikayetlere neden oluyor. İşlemci bilgisayarın beyni olduğu için aşırı ısınması durumunda zarar görebilir ve bilgisayarınız kullanılamaz hale gelebilir. Bu durum size maddi olarak oldukça büyük bir külfet getireceğinden dolay işlemci sıcaklığı düşürme yollarını anlatacağım.
İşlemci Sıcaklığının Düşürme
İşlemlere başlamadan önce işlemci sıcaklığını ölçme programı olan Everest’i indirmeniz gerekiyor. Programı indirdikten ve açtıktan sonra ekran kartı ve işlemci sıcaklığını bildiren bir sayfa ile karşılaşacaksınız. Burada yazan rakamlar arasında bilgisayarınız boşta beklerken sıcaklık 30-35, işlem yaparken 55-60 dereceyi geçmemesi gerekiyor. Daha sonrasında işlemci sıcaklığını düşürmek için şunları sırasıyla yapın;
•    Bilgisayarın güç kablosunu çıkardıktan sonra işlemci fanını da çıkararak arasını temizlemeniz lazım.yada bu işleri bilen profesyonel kişilere yaptırın.
•    Birçok kişi bu bölümlerde ki tozların veya farklı parçacıkların ısınma sorununa neden olduğunu görüyor.
•    Ancak yine de işlemci ısınma sorunu devam ediyorsa termal macunlardan alın
•    Önce söktüğünüz fan ve işlemci üzerindeki eski macunu silmeniz gerekiyor
•    Sonrasında ise yeni aldığınız macunu sürüp fanı ve işlemciyi eski yerine takın.
Bilgisayarı çalıştırıp sıcaklığı kontrol ettiğinizde işlemci ısınma probleminin ortadan kalktığınız göreceksiniz.
EĞER BU İŞLEMLERİ YAPAMIYORSINIZ LÜTFEN PROFESYONEL KİŞİLERE YAPTIRIN..