İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, İYİ Parti Eskişehir İl Başkanlığı buluşmasında şunları söyledi: “Yatırımlar dikkate alındığında ilçelerle bağlantıların olduğu yolların tümü ölü yolu olarak adlandırılıyor, maalesef bağlantılar son derece kötü Eskişehir çok önemli bir sanayi kenti ama hala Gemlik’e bağlantı için demiryolu dahi hala yapılmamış. Eskişehir in maalesef yeterince yatırım almadığını belirtmek isterim. Zannederim Melih Aydın ilçelere olan yatırımları da başkan olduğunda gözetecek çünkü Eskişehir’in topyekun kalkınmaya ihtiyacı var Gemlik Limanına bağlanma konusunda da Aydın girişimci olacaktır. Havaalanı da uluslararası düzeyde uçuş yapılabilecekken Zafer Havaalanı’na kurban edildi. Hızlı tren projesini de Eskişehir’de başlatan biziz, bunun kredisini bulup ihalesini yapmıştık ama bu hizmetler görmezden geliniyor. Eskişehir halkının bunları doğru değerlendireceğini ifade eden Vural, “Temiz kalpli Eskişehirlilerin oyunu kullanıyorken bunları da dikkate alacağına inanıyorum. Çünkü Eskişehirliler hizmeti hak ediyor. Kentin gerçeklerine yönelik siyaset yürütülmelidir. Eskişehir’in oyunu iradesini alıp, kendi siyasi çıkarları için kullananlara da Eskişehirliler gereken cevabı verecektir. İYİ Parti olarak ciddi bir alternatif sunuyoruz; insanı unutan, kutuplaştırıcı bu politikaya karşı İYİ Parti insanların gönlündeki gerçeklerle siyaset yapmayı sürdürecektir. Millet artık kaostan kutuplaşmadan bıktı. İYİ Parti gerçek manada değişimin adresidir.”

ANAYASA KRİZİ ÜRETİLMİŞ BİR KRİZDİR

Hayat pahalılığıyla mücadele emeklinin, emekçinin, yoksulun sırtından yapılamaz Hayat pahalılığıyla mücadele emeklinin, emekçinin, yoksulun sırtından yapılamaz

Anayasa mahkemesi tartışmalarına da değinen Vural şöyle konuştu: “Bir anayasa mahkemesinin olmaması hukuk devletini ortadan kaldıracak bir zihniyettir. İYİ Parti’de ‘Hak da hukuk da millet içindir’ diyenlerin yeridir. Bu krizin üretilmiş bir kriz olduğunu düşünüyoruz. Anayasa mahkemesinin kararlarının kesin olduğu belirtilmesine rağmen buna karşı çıkanlar anayasa mahkemesini yok saymak isteyenlerdir. Bunların amacı ve hedefi anayasadır. Hiçbir kuvvet, demokratik hukuk devleti vasıflarını ortadan kaldıramaz. Bir anayasa değişimi de kesinlikle doğru değildir. Meral Akşener de bu konuda gerekli açıklamaları yapmıştır. Herkesi yasalara uymaya çağırıyoruz, millet egemenliğini yok sayan hiç bir iradenin meşruiyeti olmaz. Dolayısıyla anayasaya sahip çıkılmasını milli egemenliğe bağlı olarak kurulmuş Türk devletinin temellerini korumak olarak görürüz, cumhuriyetin temellerini yok saymak olarak görürüz.”

ESKİŞEHİR’DE DE İTTİFAK PAZARLIĞI YOK

CHP ile yerel seçimlerde ittifak yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya ise Vural şöyle yanıt verdi: “Yerel seçimler demokrasinin yeşil kökleridir, diğer partilere de sesleniyorum: kendi partilerinizle, kendi kadrolarınızla seçime girin. Bu demokrasinin ifadesidir, siz de kendi iradenizle milletin karşısına çıkın, millet kimi istersen onu seçer. İttifaklarla demokrasiyi kökleştiremeyiz, niye partileri baskılıyorsunuz? Yok Alpu’da Mihalıççık’ta Odunpazarı’nda pazarlık yapılsın mı deniyor? Böyle bir mantık olur mu? Eskişehirliler kendileri için oy vermeli, tüm siyasi partileri de demokrasiye davet ediyoruz. İYİ Parti İstanbul ve Ankara’da da aday çıkaracaktır, ittifak söz konusu değil, bu soruları AKP’ye sorun.”

Editör: Mustafa YILDIRIM