Genel seçimlerden sonra artık önlerine baktıklarını söyleyen Kabasakal; “İYİ Parti olarak genel Başkanımız ve Genel Merkez yönetiminden güzel vatanımızın en ücra köşesinde bulunan en küçük belde teşkilatına kadar Millet İttifakı liderlerinin aldığı kararların gereğini en iyi şekilde yerine getirdik. Biz bu konuda parti olarak müsterihiz. Kimsenin bizi bu konuda sorgulamasına ve yargılamasına müsaade etmeyeceğimizin bir kez daha altını çizmek isterim.” dedi.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir! Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!

Eskişehir siyasetinin de seçmeninin de artık çok farklı olduğunu ve yeni dönemde hem genel siyasetin hem de yerel siyasetin pek çok şeye gebe olduğunu ifade eden Kabasakal; “Eskişehir siyasetinin her dönem küçük gündemleriyle meşgul olanları için ezber bozan bu değerlendirmelerinin gördüğü karşılık bizler için tek kelimeyle "şaşırtıcı" oldu. Şaşırtıcı olduğu kadar da "turnosol kağıdı" görevini yerine getirdi. Siyasi aktörlerin konuyu ele alışları ve sonrasında yapmış oldukları paniğe dayalı hareketleri Eskişehir kamuoyunun en iyi şekilde değerlendirdiğini, not ettiğini ve zamanı geldiğinde de gereğini yapacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

BÜYÜKERŞEN’İ KINIYORUZ

Yılmaz Büyükerşen’in İyi partililer ile buluştuğu akşam yemeğinden fotoğrafların basına servis edilmesi hakkında konuşan Kabasakal; “İYİ Partiyi temsil ettiğini iddia eden kişilerin ziyaretlerini ve açıklamalarını İYİ Parti desteği olarak basına servis etmenin ve buna çanak tutmanın siyasi nezaketle, tırnak içinde siyasi bilgelikle, duayenlikle, hocalıkla bir alakası olmadığını iletmek isteriz. Kendileri de çok iyi bilir ki, siyasi partiler, belde teşkilatlarından Genel Merkez yönetimlerine kadar seçilmiş veya görevlendirilmiş kişilerce temsil edilir. Görev yaptıkları süre içerisinde söylem ve eylem olarak seçmene, tabana ve partilerine karşı sorumlulukları vardır. Hal böyleyken bazı kişilerin İYİ Parti’nin yetkilisi, sorumlusu gibi kendilerini konumlandırarak algı oluşturup siyasi destek açıklamaları yapmalarını kınıyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Basına servis edilen fotoğraflardakilerin birçoğunun iyi parti ile alakası olmadığını belirten Kabasakal; “Partimizin parti içi demokraside ne aşamada olduğunu arkadaşlarımıza bir kez daha hatırlatmak isterim. Eskişehirli hemşerilerimizin ve partililerimizin bilmesini isterim ki bu arkadaşların yaptıkları ve söylediklerinin partimiz açısından siyaseten ve hukuken bir geçerliliği bulunmamaktadır.” dedi.

KABASAKAL’DAN BÜYÜKERŞEN’E; “GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇIN”

Yılmaz Büyükerşen’in şehre önemli hizmetleri olduğunu tüm Türkiye’nin kabul ettiğinin altını çizen Kabasakal, artık diğer isimlerinin önünü açmanın zamanı geldiğini belirtti. Kabasakal; “Medyaya yaptığınız talihsiz ve mesnetsiz açıklamaları bir paniğin tezahürü olarak görüyoruz. Yine partimizi bağlayacak şekilde algı operasyonu hareketlerini bırakmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Bu hareketler saygınlığınıza ve ağırlığınıza gölge düşürüyor. Eskişehir’imiz ve Türkiye bel altı siyasetten çok çekti. Gelin siyasiler olarak ilkeler üzerinden her şeyi tartışalım. Ama ucuz eylem ve söylemleri lütfen bırakın. Günün sonunda sayın vekilimizin ve biz yerel teşkilatların seslendirdikleri Genel merkezlerimiz tarafından değerlendirilecek ve yerel seçimlere ilişkin nihai karar partilerin yetkili kurulları tarafından verilecektir.” dedi.

Eskişehir’e en iyi şekilde hizmet etmek amacında olduklarını vurgulayan Kabasakal; “Bazen çekilmek, yol vermek de büyük bir hizmettir” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Mustafa YILDIRIM