İyi Parti ile ittifak konusuna yönelik yöneltilen soruya cevap veren Destici; "Biliyorsunuz geçtiğimiz genel seçimlerde ben İyi Parti'nin Cumhur İttifakı içerisinde yer alması gerektiğini ifade etmiştim. Eğer İyi Parti Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere girmiş olsaydı bugün yaşananlar kendi partileri açısından ve kendi bulundukları ittifak açısından yaşanmamış olurdu. Biz kendilerini uyardık." açıklamasında bulundu.

 Seçimden sonra herkesin eteğindeki taşları dökmeye başladığını ifade eden Destici, en çok taşı biriktirenin de yine İyi Parti olduğunu söyledi. Destici: "Şu anda onlar inanılmaz bir şekilde Millet İttifakı'na, Cumhuriyet Halk Partisi'ne ve genel başkanına yönelik her şeyi söylüyorlar. Seçimin kaybedilmesinin sorumlusu olarak da Kemal Bey'i, Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve onların kadrolarını görüyorlar. Bu saatten sonra İyi Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçimlerde tekrar bir ittifak yapabilirler mi, vallahi ben bütün bu yaşananlara ve İyi Parti bu zikzak siyasetine baktığında her şey olabilir diyorum." şeklinde konuştu.

iyi-parti-zikzak-siyaseti-yapiyor-2

İyi Parti'ye yönelik bir kez daha çağrı yaptıklarını söyleyen Destici, "Biz elbette ki İyi Parti'nin Cumhur İttifakı içerisinde yer almasını arzu ederiz. Bu sadece yerel seçimlere mahsus bir şey değil. Biz Türk devletinin varlığını daha güçlü bir şekilde devam ettirmesi, ülkenin bütünlüğünün muhafazası ve Türkiye'nin gelişmesi, büyümesi, milletin kardeşliği açısından milli, manevi hassasiyetleri yüksek olan, devletin varlığını, ülkenin bütünlüğünü, milleti önceleyen herkesin bir araya gelmesini arzuluyoruz." dedi

 YEREL SEÇİMLERDE OYUMUZU KATLAYACAĞIMIZA İNANIYORUM

14 Mayıs seçimlerinde kendi milletvekili adayları ile seçimlere katıldıklarını hatırlatan Destici, yerel seçimlere yönelik hazırlıklarının da kendi adaylarını çıkaracak şekilde yaptıklarının altını çizdi. Destici, "Seçimlerde kendi potansiyelimizin karşılığını alamadık. Yerel seçimlerde oyumuzu 3'e, 4'e katlayacağımıza inanıyorum. Geçtiğimiz seçimlerde 11 belediye kazanmıştık. Cumhur İttifakı'nın bir parçasıyız. Cumhur İttifakı ruhuna uygun hareket ederiz. O ruh devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali noktasında üzerimize düşeni bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapacağız." ifadelerinde bulundu. Bazı şehirlerde ittifak konusuna dair konuşan Destici; "Elbette yapılabilir, şu ana kadar yapılmış ya da neticelendirilmiş bir görüşme yoktur." dedi.

Nebi Hatipoğlu Özgür Özel'e sordu Nebi Hatipoğlu Özgür Özel'e sordu

iyi-parti-zikzak-siyaseti-yapiyor-1

MADEN İŞÇİLERİNİN SORUNLARINI ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ

Mihalıççık ilçesi Yunus Emre Termik Santrali'ndeki işçilerin gerçekleştirdiği eyleme de değinen Destici, BBP MKYK üyeleri Ahmet Namık Akdoğan ve Ahmet Ulupınar'ın eylemi yapan maden işçileri ve şirket yetkilileriyle görüşme yaparak bir rapor hazırlattığını belirterek sorunu çözüme kavuşturma arzusu içinde olduklarını söyledi. Destici; "Hem Enerji bakanımız ile hem de TMSF başkanımız ile görüştüm. Oradaki meseleyi en kısa zamanda çözüme kavuşturacağız. Hem eylem sona ermiş olacak hem de işçi kardeşlerimiz ciddi boyuttaki alacaklarını en kısa zamanda almaları noktasında biz çeşitli gayreti göstereceğiz. Bu meseleyi bizler çözeceğiz." ifadelerinde bulundu.

"BEN BÜYÜKERŞEN'İ YAŞINDAN DOLAYI ELEŞTİRMEM"

Yılmaz Büyükerşen'in adaylık konusunda konuşan Destici, bugüne kadarki hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ederek, "Bu seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adayı kazansın istiyoruz. Ben Büyükerşen'i 86 yaşında diye eleştirmem. Ben yapmam. Başkası yapıyorsa da bir şey diyemem. Herkesin farklı bir siyasi görüşü var. Memurları 65 yaşında zorunlu emekli yapıyorsak siyasilerin de yaş konusunda daha duyarlı olması gerekiyor. Yılmaz Büyükerşen'e oy verebilecek olan seçmenler yaşını da görüyor, hizmetlerini de görüyor. Alternatif adayları da görüyor. Seçmenler mart ayında en doğru kararı verecektir. Buna da herkes saygı duyacaktır." şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM