İyi Parti’nin kuruluşunda görev alan birçok kişinin milliyetçi hareketten koparak İyi Parti’ye geçtiğini hatırlatan Candemir, “Herkes aslına dönmeye başladı. Bunda bir beis yok. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de söylediği gibi İyi Parti bir projeydi, projenin sonuna gelindi. Cumhur ittifakına tabi ki katkı sağlayacaktır. Oradaki arkadaşların büyük bir çoğunluğu cumhur ittifakı ilkelerine inanmış, dünya görüşü olarak o görüşe sahip arkadaşlarımız. Bekliyoruz, geliyorlar. Geçmişteki kırgınlıklarımızı bir kenara koyup Eskişehir ve Türkiye yüzyılı için hep birlikte hareket edeceğiz. Projenin sonuna gelinmiştir, özellikle Eskişehir’de proje bitmiştir.” açıklamasında bulundu.

Eskişehir doğal afete hazır hale getirilmedi

Eskişehir’in sorunlar yumağı haline geldiğini belirten Candemir,     “Keşke bu 25 yıl içerisinde yerel yönetimler gerekli yatırımları yapsaydı da bugün bu sorunları yaşamasaydık. Sorunlar yumağı haline gelmiş bir şehirde yaşıyoruz. 38,40 bin konut açığından bahsediyoruz. Kira fiyatları almış başını gitmiş. Herhangi bir doğal afet durumunda Eskişehir alt yapısı hazır mı, yapı stoğu incelendi mi, toplanma bölgeleri var mı, şehir tahliye planları var mı? Bunların hiçbirisi yok, uzun süredir de yapılmadı.” dedi.

Maraş depremi sonrası İnşaat Mühendisleri Odası ile belediyeler arasında imzalanan protokole değinen Candemir, “Özellikle şehir merkezinde 2000 öncesi yapılan binalarda incelemeler başladı. Onlar da belirli bir seviyeye geldi ama sonucu kimse bilmiyor. Bizim bunları bir an önce çözmemiz gerekiyor. Şehri doğal afete hazırlamamız gerekiyor. Sorunların bitmesi için, Eskişehir’in hak ettiği noktaya gelmesi için genel iktidar ile yerel iktidar arasındaki uyumu sağlamak zorundayız. Cumhur ittifakı olarak derdimiz bu.” şeklinde konuştu.

Kazım Kurt sözünü tutmadı

Nebi Hatipoğlu Özgür Özel'e sordu Nebi Hatipoğlu Özgür Özel'e sordu

Eskişehir’in hak ettiğini alamadığının altını çizen Candemir, Kazım Kurt’a seslendi; “Bakın spor önemlidir, gençler de spor yapmalı. Herkes sportif faaliyetlerde bulunmalı. Eskişehir’de amatör takımların antrenman yapacak sahası yok. Aynı antrenman sahasını değişik saatlerde kullanıyorlar. Yerel yönetimlerde söz verilmiş semt sahaları vardı. Kazım Kurt Bey’e buradan yine sesleniyorum, 4 semt sahası yapma sözü vermişti hala bekliyoruz. İkinci dönemi de bitti. Bunlar belediyelerin problemleridir.” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Mustafa YILDIRIM