Ünlüce’den Yunus Emre  kültür ve sanat haftası mesajı Ünlüce’den Yunus Emre kültür ve sanat haftası mesajı


Kahvecilerin en sadık müşterileri olan emeklilerin de artık kahveleri terk ettiğini söyleyen Çoban, “Emeklilerimiz vardı, bize de baya katkıları oluyordu. Emeklilerin gideceği sosyal bir yer yoktu. Geliyorlardı çay içiyorlardı, televizyon izliyor sohbet ediyorlardı. Artık emekliler kahveleri terk etti. Aldıkları maaşlar kendilerine yetmiyor, kahveye bütçe ayıramıyorlar dolayısıyla da gelmiyorlar.” açıklamasında bulundu. 
Zamları vatandaşa yansıtmıyoruz
Her şeye zam geldiğini dile getiren Çoban, Eskişehir kahveciler esnafının bu zamları fiyatlara uygulamadığının altını çizdi. Çoban, “Kış geldi, elimiz titreyerek doğalgazımızı yakmaya başladık. Kullandığımız malzemelere de orantısız zamlar geliyor. Diğer İstanbul, Ankara, Bursa gibi şehirler zamları uygulayabiliyor. Biz uygulayamıyoruz. Aldığımız zammın çok altında kalıyor fiyatlar ama hala şikâyet alıyoruz fiyatlardan dolayı.” şeklinde konuştu. 
Dükkanlarını satarak borç kapatıyorlar
Bu sene öğrencilerin de emeklilerin de kahvelere uğramayacağını belirten Çoban, “Şehrimizde bine yakın üyemiz var. Baktığınızda işleri iyi olan yüzde 20 yoktur. Herkes çok sıkıntılı. Üyelerimiz için bu kış çok sert geçecek. Kahvelerini satanlar olacak. Çoğu insan şu anda da kahvelerini satarak borçlarını ödeyip kurtuluyorlar. Başka yerlere çalışmaya gidiyorlar.” dedi. 
Bayram ikramiyesinden esnaflar da yararlansın
Cumhurbaşkanının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle emeklilere vereceği ikramiye için esnafların kapsama alınmamasına tepki gösteren Çoban, “Emekli kahvecilerimiz var. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bütün emeklilere 5 bin lira ikramiye verecekler ama esnaflara vermiyorlar. Esnaf vergisini veriyor, yanında insan çalıştırıyorlar ama bundan yararlanamıyorlar. Bizim suçumuz ne? Diğerleri de alsın ama biz de alalım, ayrım olmasın istiyoruz.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM