Ailenizle veya arkadaşlarınızla beraber akşamları oturup televizyon izlerken bir yandan da kuruyemiş tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra, çocuğunuzun beslenmesine kuruyemiş ekleyebilirsiniz. Diyet yapıyorsanız ara öğününüzde muhakkak kuruyemiş olmalı! Kuruyemiş; lezzetinin yanı sıra sağlığa olan faydaları ile de dikkat çeker.

Kaju; karışık kuruyemiş tabaklarının vazgeçilmezi olarak değerlendirilebilir. Her ne kadar ceviz, fındık, Antep fıstığı kadar popüler olmasa da lezzeti ile dikkat çeker. Kaju fiyatı; merak edilen bir diğer husus! Fakat, kaju fiyatı hakkında net konuşmak mümkün değildir. Çünkü, fiyatları etkileyen farklı hususlar vardır. Bilhassa popüler bir markanın kaju ürününü satın aldığınız takdirde cebinizden daha çok para çıkar. Kaju; tahmin edebileceğiniz üzere diğer kuruyemiş seçeneklerine kıyasla nadiren bulunur. Bu yüzden, kaju fiyatı da yüksek olabilir.

Neden Kaju Tüketmeliyiz?

Kaju; harika bir atıştırmalık olarak tanımlanabilir. Son derece besleyicidir. Çünkü, içeriğinde vitamin, mineral ve antioksidan barındırır. Bu ürünün piyasada kaju fıstığı olarak satıldığını da söylemek gerekir. Kaju fıstığının bir diğer adı ise Hint fıstığıdır. Biraz da kaju fıstığının faydaları hakkında konuşalım!

·        Her şeyden önce, kajunun selenyum mineralini içerdiğinden bahsedebiliriz. Söz konusu mineral bilhassa bağışıklık sisteminin korunmasına yardımcı olur. Bir başka deyişle, insanlar kaju tükettikleri takdirde bağışıklık sistemlerini de güçlendirmiş olurlar.

·        Kanser; çağımızın şiddetle önlem alınması gereken hastalıkları arasında bulunur. Her yıl çok sayıda insanın kanser yüzünden hayatını kaybettiği aşikardır. Bu noktada, insanların kanser tehlikesi ile karşılaşmamak adına beslenmelerine de dikkat etmeleri gerekir. Kaju; kanser riskini önleyici etkisi ile bilinir. Bir insan sürekli olarak kaju tükettiği takdirde kansere karşı vücut direncini de arttırmış olur.

·        Kaju; kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller bakımından zengindir. Söz konusu mineraller; bilhassa kemik sağlığının korunmasına olumlu etki eder. Bu yüzden, bilhassa orta yaşlı insanların düzenli olarak kaju tüketmeleri gereklidir.

·        Kajunun insanlara mutluluk verdiğini biliyor muydunuz? İçeriğinde bulunan triptofan ile insanların çok daha mutlu olmasını sağlayan kaju; sıradan bir kuruyemiş olmadığını ispat eder.

·        Kajunun içeriğinde bir de çinko bulunur. Çinko; biyoloji derslerinden aşina olduğumuz üzere çocukların gelişimine katkı sağlar. Bu yüzden, çocukların da düzenli olarak kaju tüketmeleri gereklidir.

·        Kaju tüketen insanlar farkında olmadan vücutlarına çok büyük bir iyilik yapmış olurlar. Çünkü, kaju; kan basıncının düzenlenmesinde, kalp kasının çalışmasında ve kasların gevşemesinde de önemli bir etkiye sahiptir.

·        2022 yılını tamamlamaya hazırlandığımız şu günlerde birçok insanın sindirim sistemi sorunu yaşadığını söyleyebiliriz. Kaju; bünyesinde sindirim sistemi için faydalı olan asitleri de bulundurur. Bir başka deyişle, insanların sindirim problemi yaşamalarının da önüne geçer.

·        İnsanlar gün içerisinde enerji sorunu yaşarlar. Kendisini kötü hisseden birisi kaju tüketmeyi deneyebilir. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan kaju; insanlara enerji vermesiyle de dikkat çeker.

Editör: Mustafa YILDIRIM