Kanal yönetiminden yapılan yazılı açıklamada şunlara değinildi; “Bir medya kurumunu başarılı kılan, kazandığı itibar ve güvendir. Bunun için her şeyden önce yayın ilkelerini eksiksiz uygulaması, doğru haber vermesi ve objektif yayıncılık yapması şarttır. Kanal 26’nın başarısının temelinde de bu duyarlılık yatmaktadır Kİ 26 Kasım 1992 tarihinde yayın hayatına başlayan Kanal 26, bu düşüncelerle yola çıkmış, çizgisinden hiç sapmadan ve tüm zorlu koşullara göğüs gererek bugünlere her adımında güçlenerek ulaşmıştır.

Şunu gururla ifade etmek gerekir ki: Eskişehir’de yayın ilkelerini açıklayan ve ilk yayın hayatına başlayan televizyonu Kanal 26 yayın ilkelerine hep sadık kalmıştır, kalmaya da devam edecektir.

İç Anadolunun parlayan yıldızı Kanal 26 her zaman en iyisini izleyicisine ulaştırmak için çalışmaya üretmeye devam etti ve ediyor.

Kanal 26’nın yayın ilkelerinden biri de: Türk Bayrağı’mız ve İstiklal Marşı’mız olmak üzere Cumhuriyetimizin temel değerlerine, inanç ve insan haklarına hep sahip çıkmaktır. Biliyoruz ki bu değerlerin yaşaması, hepimizin güvencesidir. Dahası, bu değerler Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni örnek alan mazlum milletlerin de güvencesi ve umut kaynağıdır.

Başta da belirttiğimiz üzere, medya, bir meslektir. Ve bu meslek, yüksek kamu sorumluluğu nedeniyle, çalışanlar için de sahip ve yöneticileri için de oldukça çileli ve meşakkatli bir iştir.Fakat dürüst bir biçimde icra edildiğinde ise dünyanın en haysiyetli mesleğidir.

ZEY-DER Genel Kurul ilanı ZEY-DER Genel Kurul ilanı

Bu duygu ve düşüncelerle, objektif yayıncılığa bağlı, herkesi anlamaya ve herkesin sesini duyurmaya gayret gösteren Kanal 26, 1992’den bu yana Eskişehir ve bölgesinde özveriyle ve başarı bir şekilde yaptığı yayıncılığı, gelecekte de yapma istek,bilinç ve azmindedir.

 32.YAŞIMIZDA daKanal 26, nasıl ilk kurulduğunda içinde büyük heyecan taşıdıysa, bugünde tecrübeli kadrosuyla aynı heyecanla şehrin kimliğine katkı sunmaya, zamana tanıklık etmeye devam ediyor. Kanal 26, şehrin kimliği ve hafızası olma mutluluğunu yaşıyor.

 Eskişehir sevdasıyla çıktığımız bu yolda şimdi sizlerle kocaman bir aileyiz.  

Teşekkürler Eskişehir,

32 senede hep birlikte…Nice 32 senelere…”

Editör: Mustafa YILDIRIM