Barel kilit sistemleri dahilinde en önemli parçalardan biridir. Kapılarda anahtarın girişinin sağlandığı yuvaya barel denmektedir. Bunun yanı sıra göbek ya da silindir olarak da ifade edilmektedir. Kilit sistemleri kendi içerisinde ne kadar güçlü olursa olsun barel güçlü değilse kapı savunmasız kalabilmektedir. Kapı kilit sistemleri içerisinde barel ya da silindirlerin güvenli satışını yapan asparkilit.com internet sitesi ile müşterilerin hizmetindedir.

 Barel Nedir?

 Bu tür ürünleri örnek vererek açıklamak anlaşılması açısından daha uygun olmaktadır. Giriş anahtarları çoğu anahtarlara göre benzersizdir. Bu anahtarların üzerinde yer alan kilit sistemlerini çalıştırmak için uyumlanmış olan girinti ve çıkıntılar mevcuttur. Kilit sisteminin bütününü harekete geçirebilmek için anahtarın kontrol sistemlerinden geçirilmesi gerekmektedir. Anahtar doğru ise kendi etrafında dönen sisteme barel denmektedir. Bunların içinde master barel şifrelenmiş bir anahtar ile pek çok adette kapı kilidini açmayı sağlamaktadır. Ayrıca özel ölçü barel de sıkça duyulmaktadır.

 Tuzaklı Barel Nedir?

Twitch Takipçi Satın Al Twitch Takipçi Satın Al

 Bu sistem silindir ya da barele zorlama yapıldığında ön kısmının parçadan ayrılarak düşmesi sayesinde kilidi koruma altına alır. Hırsız artık ne kadar zorlasa da başarılı olamayacaktır. Bu bağlamda tuzaklı bareller normal silindir sisteme göre daha etkin olarak görülmektedir. Ancak doğru marka ya da firmadan ürün temin edilmediğinde ev sahibi zor durumda kalabilmektedir. asparkilit.com kaliteli ürün ve güvencesini amaç edinmiş olup müşterilerine bu yönde hizmet vermektedir.

 Barel Zırhı Nedir?

 Kapıların dış kısmında kalan anahtar giriş kısımlarına takılan ve aynı zamanda kilitlerin kurcalanmasına engel olan metal bir kaplamadır. Bir nevi bağlantı ve mekanik kısımlarının içeride muhafaza eden koruma kalkanıdır. Dolayısıyla kilidi kurcalamak isteyen kişilere karşı da önlem alınmış olunmaktadır. Pek çok çelik kapı modellerinde bu tür sistemler yer almaktadır. asparkilit.com bir firma olarak bu hizmeti sorunsuz bir şekilde vermektedir.

 Barel Çeşitleri Nelerdir?

 Güvenlik seviyesine bağlı olarak 4+1 şeklinde güvenlik ve kullanım seviyelerine göre sıralanmaktadır. Bu ürünler içerisinde ilk dördü tüm markaların ürettiği sistemde silindirler olarak bilinmektedir. Diğeri ise otomatik blokajlı silindir sistemi olarak bilinir. Bu bağlamda barel çeşitleri; silindir standart barel, yarım tip mandallı barel, silindir bilyalı barel, silindir tuzaklı barel, otomatik blokajlı silindir barel olarak ifade edilebilmektedir.

Editör: Mustafa YILDIRIM