Eskişehir’e çok yakıştınız Eskişehir’e çok yakıştınız

İkramiyelere yönelik açıklama yapan Tüm Emeklilerin Sendikası Şube Başkanı Nalan Karagöz, ikramiyelerin sadece çalışmayan emeklilere verilecek olmasına dikkat çekti.
Karagöz, “Bu ikramiye yalnızca çalışmayan emeklilere verilecek. Çalışan emekliler neden çalışıyor, emekli ihtiyacı olduğu için çalışıyor. İhtiyacı olmazsa zaten çalışmaz. Emekli olmak için çalışmışım. Emeklinin şu anda gezme tozma, dinlenme, çocuklarıyla, torunlarıyla vakit geçirmesi gerekiyor. Emekliler maalesef zamanı bu şekilde geçiremiyor.” şeklinde konuştu. 
Emekliler arasında ayrım yapılıyor
5 bin liralık ikramiyenin önceki ikramiyelerde olduğu gibi dul ve yetimlere 5 bin liranın altında verileceğine de dikkat çeken Karagöz, “Verilecek ikramiye tüm emeklilere eşit şekilde verilmeli. Emeklilerin arasında ayrım yapılmamalıdır. Açıklanan ikramiye miktarı ne ise aynı miktar tüm emeklilere, dul ve yetim maaşı alanlara verilmelidir. Verilen ikramiye bir çerez parasıdır.” açıklamasında bulundu. 
Emekli faturalarını nasıl ödeyecek?
Cumhurbaşkanı’nın önceki dönemlerde yaptığı 5 kişilik ailelerin çay simit parası hesabına da değinen Karagöz, Eskişehir’de en hesaplı çay bahçelerinde bile şu an bir bardak çayın 5 lira, simitin ise 7 lira olduğunu belirtti. Karagöz, “5 kişilik bir aile günde 3 öğün çay içip simit yediği zaman bir ayda 5 bin 400 lira tutuyor. Geriye kalan 7 bin 500 lira alan emekli ne yapacak? Elektrik mi ödeyecek, su faturası mı ödeyecek? Çocuğu üniversitede okuyorsa ona nasıl yetişecek.” diyerek tepki gösterdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM