Katılımcı Sendikal Dayanışma Grubu adına konuşan Gerçek Bilyaz İzgü, 1990 senesinden başlayarak bugüne de belediyelerdeki kamu emekçilerinin ekonomik, demokratik ve sosyal hakları konusunda haklı ve meşru bir temelde mücadelelerini sürdürdüklerini belirtti. İzgü; “Eskişehir Şube üyeleri olarak; 8. sini yapacağımız genel kurulumuzda “Katılımcı Sendikal Dayanışma Grubu " olarak yönetime adayız. Listemizde; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Yetkili olduğumuz diğer ilçe belediyelerinde bulunan üye arkadaşlarımız yer alacaktır.” açıklamasında bulundu.

“ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ SENDİKAL YAPIYI DÜZENLEMEK”

Üyelerin fikirlerini alarak aktif bir sendika mücadelesi yürütmek istediklerini söyleyen İzgü; “Cumhuriyetin bütün kazanımlarına, kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün İlke ve Devrimlerine, dün olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkmaktır. Laik Cumhuriyetimizden asla ödün vermeyeceğiz. Laiklik ve Demokrasi ilkesi çalışmalarımızın temeli olacaktır. Bu çalışmayı yürütürken öncelikli hedefimiz sendikal yapıyı düzenlemektir. Tabandan tavana doğru bir örgütlenme ile üyelerin her aşamada kendilerini ifade edebilecekleri bir ortam oluşturmayı hedeflemekteyiz. İşyeri temsilcilikleri, Komisyonlar ve sendika meclisini hayata geçirerek üyelerimizle her daim dayanışma içerisinde olacağız.” şeklinde konuştu.

Melih Savaş kabri başında anıldı Melih Savaş kabri başında anıldı

“HUKUK DANIŞMANLIĞI HİZMETİ” VERİLECEK

Üyelerin ekonomik koşullarının iyileştirilmesi, Sosyal denge tazminatı ve ikramiye tutarları arttırılması, Farklı görev ve sorumlulukta çalışan; Zabıta, itfaiye ve teknik personelin, kültür sosyal sanatçı kadrosunun ve büro personelinin durumlarında iyileştirmeler yapılması için mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyen İzgü, bu kapsamda Sendikalı olma bilincini yükselterek bütün üyelere “hukuk danışmanlığı” hizmeti sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Şeffaf bir sendikacılık anlayışı içerisinde her ayın sonunda Yönetim Kurulu kararlarının ve yapılan harcamaların şube panosuna asılacağını ve üyelere ilan edileceğini söyleyen İzgü; bütün üyeleri sendikaya sahip çıkmaya, demokratik haklarını kullanmaya ve delege seçimlerinde oy kullanmaya davet etti.

Editör: Mustafa YILDIRIM