Odunpazarı Belediyesi olarak hedeflerinin yüzde 80’ini gerçekleştirdiklerini söyleyen Kurt, bu konuda iddialarının sağlam olduğunu belirtti. Kurt; “İddialar halkın huzuruna çıktığı zaman hesaplaşırız. Kimseden bir çekincemiz yok. Şu baktığınız işlere meclis üyesi gözüyle bakarsanız belediyenin hedeflerinin yüzde 80inin gerçekleştiğini görmeniz lazım. Belediye parayı iyi idare ediyor. Kimse merak etmesin. Biz bu işi iyi biliyoruz. Halk da iyi bildiğimizi biliyor.” ifadelerinde bulundu.

AKP’Lİ ÖZCAN; “VAATLERİNİZİN YÜZDE 40’INI GERÇEKLEŞTİREMEMİŞSİNİZ”

Odunpazarı Belediyesi Eylül ayı Belediye Meclisi’nde konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un vaatlerinin yüzde 40’ını gerçekleştirmediğini söyledi. Özcan; “17 kreşten bahsettiniz Sayın Başkan ve 17 kreşin olduğu bir yerde yüzlerce öğretmenle program yaptık dediniz.  Ben de komisyondaki arkadaşlardan rica ettim bu duruma yönelik resmi bir bilgi alır mısınız belediyeden dedik. Arkadaşlarımızdan gelen bilgiye göre de 7 tane kreşin olduğu resmiyete kavuşmuş oldu. O belgelerde kreşlerde kaç öğrencinin olduğu da yazmaktadır. 530 kreş hizmeti alan kardeşimiz var. Eğer yüzlerce öğretmeniniz varsa 5 çocuğa 1 öğretmen düşer. 7 kreş var ise neden 17 kreşten söz ediliyor?” şeklinde konuştu.

Bulgaristan seçimlerinde oy kullanacaklar dikkat Bulgaristan seçimlerinde oy kullanacaklar dikkat

Özcan’a cevap veren Kurt, kreş açma konusunda tek sorumlunun belediye olarak gösterilmesine tepki gösterdi. Kurt; “Sanki kreş açmak sadece Odunpazarı Belediyesi’nin görevi, devletin böyle bir sorumluluğu yok Milli Eğitimin derdi yok gibi bize hesap soruyorsunuz. Biz elimizi taşın altına koyuyoruz, çözmeye çalışıyoruz. Kreş ihtiyacı olan çocuk sayısı Odunpazarı Belediyesi’nde 40 bin civarında. Bunu yapmak devletin, iş adamlarının boynunun borcudur. Ama ne bu konuda adım atıyorsunuz ne de iş adamlarına laf atıyorsunuz.” açıklamasında bulundu.

ADALET BİZİM VİCDANIMIZDA

Odunpazarı Belediyesi’nde kreşlerde haksızlık yapıldığı iddiasına yanıt veren Kurt, hiç kimseye haksızlık yapılmadığının altını çizdi. Kurt; “Kreşlerde kimseye haksızlık yapılmadığının net altını çizerim, tüm Eskişehir’e de bunu anlatırım. En üst düzey yönetici bensem ben daha kimseye şu çocuğu öne geçirin demem. Adalet bizim kafamızda vicdanımızda. Bütün çocuklarımızın sıra güvencesi o listededir, şeffaftır. Herkes biliyor kaçıncı sırada olduğunu.” ifadelerinde bulundu. Osmangazi’de kreş için 101 kişinin yedekte beklediğini söyleyen Kurt, kreşlerde belli standartlara uyulduğunu belirtti. Kurt; “Sınıf kotası 20 kişi ise sayı 20’yi geçmez. Emek mahallesinde kreşte 53 kişi sırada bekliyor. Bu sıraların güvencesi biziz. Sosyal demokrat halkçı belediyedir bunun güvencesi. Kendiniz kayırma işlerine alıştığınız için bizi de öyle sanıyorsunuz.” dedi.

DEPREMİN TEK SORUMLUSU HÜKÜMETTİR

Eskişehir’deki kentsel dönüşüm konusuna değinen Murat Özcan’a cevap veren Kurt şu şekilde konuştu; “Depremin ve kentsel dönüşümün tek sorumlusu hükümettir. 10 yılı geçti kentsel dönüşüm kanunu çıkalı. Ne oldu, hangi işe yaradı? Hiçbir işe yaramadı. Eskişehir’de de özellikle bizim bir şeyler yapmamamız için uğraştınız. Bizi o konuda engellediniz. Bu nedenle bizim depremle ilgili yapabileceklerimiz Büyükşehir ve Tepebaşı ile iş birliği içinde yapmaya gayret ediyoruz ama büyük bir bölümünü de esas sorumlusu olan devletten bekliyoruz.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM