AK Parti Eskişehir Teşkilatı, TBMM'de istişare toplantısı yaptı
AK Parti Eskişehir Teşkilatı, TBMM'de istişare toplantısı yaptı
İçeriği Görüntüle

Tepebaşı Belediyesi’nin vatandaşların temel kişisel bakım ihtiyaçlarına destek olmayı amaçlayan Kent Berberi projesi, açılışının ardından bazı çevrelerce eleştirilmişti.
CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, projeye yönelik tepkilere yanıt vererek, “Bu anlamlı proje, ekonomik zorlukların her kesimi derinden etkilediği bir dönemde, sosyal belediyeciliğin en güzel ve somut örneklerinden biridir” dedi.


“Yurttaşın yanında olmak suç değildir”

Bazı çevrelerin Kent Berberi projesine yönelik ölçüsüz eleştirilerde bulunduğunu ifade eden Çınar, “Sosyal belediyecilik, kimsenin ekmeğine göz dikmek değil; yurttaşın onurlu yaşam hakkını savunmaktır. Kent Berberi, esnafla rekabet eden değil, halkın zor günlerinde yanında duran bir dayanışma modelidir” diye konuştu.


“Eşit yaşam hakkını büyütüyoruz”

Çınar, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin halkın çıkarlarını koruma hedefiyle çalıştığını vurgulayarak şunları söyledi:
“Ulaşımda, ekmekte, eğitimde ve şimdi kişisel bakımda attığımız her adım; kimseyi dışlamadan, kimseyi yarıştırmadan, eşit yaşam hakkını büyütme mücadelesidir. Ekonomik krizin yükünü omuzlayan yurttaşın yanında durmak suç değildir; susmak, görmezden gelmek suçtur.”


“Dayanışma ruhunu büyütmeye devam edeceğiz”

Açıklamasında dayanışma mesajı veren Çınar, “Biz, Eskişehir’in tamamına yayılacak olan bu dayanışma ruhunu büyütmeye devam edeceğiz. Kim ne derse desin, halktan yana olan bu anlayıştan asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.