Eskişehir'de Havacılık ve Aviyonik Sistemler paneli Eskişehir'de Havacılık ve Aviyonik Sistemler paneli


“Kar yağmasını bekliyorlar”
Araç sahiplerinin kış lastiği taktırmak için kar yağmasını beklediğini ifade eden Esen, şöyle devam etti: “15-20 gün önce hafif tılsımlı bir kar var dendi ve yağdı. O sürede başımızı kaşıyacak vaktimiz olmadı, insanlar yığıldı. Havalar iyi gitmeye başladığında da boşluk oluştu ama ilk kar yağdığında inanıyorum ki her taraf müşteri kaynayacak. İnsanlar kış lastiği taktırmak için kar yağmasını bekliyor. Türk insanının genel yapısı budur”
“Cezalar 4 lastik fiyatından fazla”
1 Aralık tarihinden önce müşterilerin gelmesini istediklerini belirten Esen, “Eskişehir’e kar yağmaz belki ama civar illerine yağabilir. Kar yağdıktan sonra lastiğin takılmasının kendine bir faydası yok. Bunu zamanında ve yerinde yaptırırlarsa müşteriler için daha avantajlı olur. Kış lastiklerinin 1 Aralık’ta takılmasının sebebi hava sıcaklıklarının eksilere düşmesinden kaynaklanıyor. Diğer illerde trafik bu tarihi baz alarak ceza kesebiliyor. Şu anda 4 lastik aldığınızda bir trafik cezasını ödeyemiyorsunuz” dedi. 
“Eski lastikleri kontrol ettirsinler”
Eski kış lastiklerine yönelik vatandaşları uyaran Esen, “Dişi bitmiş, yapı itibariyle tarihi geçmiş lastikler de arabanın buzlu ve karlı havada yere tutunmasını etkileyen durumlardır. Vatandaşlarımız lastiklerinin yapısını incelesinler, lastikçilerde kontrol ettirsinler. Uygunsa takmaya devam etsinler değilse de yenisini taktırsınlar” şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM