Gençlerden açık sahnede  muhteşem performans Gençlerden açık sahnede muhteşem performans

  Bu yıl da "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla hayırseverlere seslenen Kızılay, vekâlet bedellerini de duyurdu. Kızılay Kurban Modeli sayesinde, Et ve Süt Kurumu başta olmak üzere Türkiye’nin en büyük tedarikçilerinin iş birliğiyle hazırlanan kavurma konserveleriyle yardım elini ihtiyaç sahiplerine uzatmayı planlayan Kızılay, Gazze’deki mağdurlar için de aynı konservelerden hazırlayacak.  Deprem bölgesi ve Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine yapacağı dağıtımlardan arta kalan konserveleri de tüm Türkiye’ye yayılan aşevlerinde sıcak yemek yapmak için kullanacak. 

    Kurban Hisse Bedeli Yurt içi 11.750 TL, Gazze 11.750 TL, Yurt dışı 4.300 TL Et ve Süt Kurumu ile iş birliği yapan Kızılay, 2024 yılı kurban hissesi bedellerini yurt içinde 11.750 TL, Gazze’deki mağdurlar için 11.750 TL, yurt dışı için de 4.300 TL olarak belirledi. Yurt dışında yaşayan ve hisse bedelini döviz cinsinden ödemek isteyenler ise Türkiye ve Gazze için 1 hisse karşılığı 370 Amerikan Doları veya 345 Euro, diğer ülkeler için de 135 Dolar veya 125 Euro bedel ödeyerek vekâlet verebilecek.

 Kızılay, 2024 Kurban kampanyası kapsamında yurt dışında aralarında Balkanlar’da Bosna Hersek, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Kosova, Asya’da Afganistan, Bangladeş, Kırgızistan, Pakistan, Ortadoğu’da Irak, Suriye, Yemen, Afrika’da ise Çad, Nijer, Somali, Kenya, Sudan, Tanzanya, Uganda, Burkina Faso olmak üzere 19 ülkede vekâletle alınan kurbanların kesimlerini yapılacak. 

    Kızılay, kesimlerden sonra hazırlayacağı kurban paylarını, uzmanları aracılığıyla anlık olarak belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Eskişehir Kızılay İl Merkezi her yıl olduğu gibi bu yıl da, kurban ibadetini yerine getiremeyecek durumda olan ve yardıma muhtaç kişilere ulaştırmak üzere kurban bağışlarını toplamaya hazırlanıyor. Kampanya kapsamında, bağışta bulunanların kurbanlarını güvenilir şekilde kesilerek, ihtiyaç sahiplerine dağıtılması sağlanacak. 

 Eskişehir Kızılay İl Merkezi Başkanı Egemen Temizsoy, "Bu kutsal günlerde ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak, onların yüzlerini güldürmek için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu vesileyle, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da bize destek olan ve destek olacak olan tüm bağışçılarımıza teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Onların cömertlikleri ve yardımları olmadan, insani hedeflerimizi gerçekleştirmemiz mümkün olmazdı."Ayrıca, bağış yapmak isteyenler için şu çağrıyı yapıyorum,"Bağış yapmak isteyenler Türk Kızılay Eskişehir İl Merkezi'ne gelerek, 0222 221 99 00 numaralardan bizlere ulaşarak   ya da TR92 0001 0012 4000 0018 6861 34 noluIBAN’a göndererek banka hesaplarından bağışlarını ulaştırabilirler. Sizlerin destekleriyle daha fazla ihtiyaç sahibine umut olabiliriz." Dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM