Eskişehir Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Eskişehir Alevi dernekleri platformu ortak açıklamasında şu açıklamalar yapıldı; “15 Kasım’da Koç Üniversitesinin yurdunda yaşanan ve basına birkaç gün önce düşen haberleri endişe ile takip ediyoruz.

İddialara göre bir üniversite öğrencimiz 15 Kasım günü oda arkadaşı olan başka öğrenciler tarafından Alevi ve Kürt olduğu gerekçesi ile bıçak ve sıcak ütü ile darp edilmiştir.

Olay öğrencilerin iddialarından ibaret olduğu ve kapalı kapılar arkasında gerçekleştiği için haklıyı  haksızı ayırmak bizim değil yargının görevidir. Ancak iddialar yok sayılmayacak kadar ciddidir. Üzerinden neredeyse 2 ay geçmiş olan bu olayda mağdur olan kim varsa mağduriyetlerinin giderilmesi ve suçluların ceza alması gerekmektedir.

Burada bizi endişelendiren durum insanların etnik köken veya farklılıklarının Koç Üniversitesi gibi gözde bir bilim yuvamızda yaşanmasıdır. Yaşananları Koç Üniversitesine mal etmek doğru değildir ancak iddiaların araştırılıp varsa suçluların gereken cezaları alması ve bunu da kamuoyu ile paylaşılması da bu kurumun görevidir.

Son seçim sürecinde de gördüğümüz gibi sadece etnik köken üzerine siyaset yapan veya insanların yaşam tarzını ötekileştirerek kendi tabanını bir arada tutmaya çalışan partilerin söylemleri maalesef bizlere bunları yaşatmaktadır. Önümüzdeki seçim sürecinde siyasi partileri daha dikkatli olmaya davet ediyoruz. Aksi takdirde oy uğruna gençlerimize nifak tohumları atarak aldıkları her bir seçim ülkemizi karanlığa götürecektir.

Hayvan katliamı vicdanlara sığmaz! Hayvan katliamı vicdanlara sığmaz!

Yaşananlar yargıya intikal etmiştir. Sonucunu bekleyip göreceğiz. Gelişmelerin takipçisi olmaya ve her türlü ayrımcılığa karşı durmaya devam edeceğiz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM