İmplant bir diş protezidir. Bu protez diş kliniklerinde uygulanır. Konya implant tedavisi ile eksik dişlerin yerine protez dişler konur. Diş implantı doğal dişlerin yerine konulan ve diş görevi yerine getiren yapay diş köküdür. Dentovagroup implant iki parçadan oluşur. Konya implant fiyatları yapılacak olan tedavinin türüne bağlı olarak farklılık gösterir.  İmplant dişler genellikle diş eksikliği bulunan kişilere ya da protez diş kullanıcıları için daha güzel estetik ve rahat bir kullanım sunmak amacı ile diş çekimleri tarafından tavsiye edilen nokta Bununla birlikte ağzında hiç dişi olmayan kişiler için de implant oldukça ideal bir yöntemdir.

Diş implantlarının ebatları hastanın ağzındaki kemik ve yapısı ve çene yapısına göre ve bununla birlikte uygulanacak alanın genişliğine bağlı olarak farklılık gösterir. Yapılacak olan implantın boyutları daha önceden diş hekimi tarafından istenen panoramik filmler ve 3 boyutlu filmler ile incelenir ve böylece implantın boyutlarına karar verilir. 

İmplant Tedavisinin Sunmuş Olduğu Avantajlar

İmplant tedavisinin sunmuş olduğu avantajlar bu işlemi yaptırmayı düşünen kişiler tarafından merak ediliyor. İmplant oldukça avantajlı bir diş tedavi yöntemidir. İmplantın ilk avantajı uzun yıllar boyunca herhangi bir problem çıkarmadan ağızda kalabilmesidir. Bilinen en uzun implant ömrü 30 ile 40 yıl arasıdır. Günlük düzenli olarak bakım yapılması halinde çok uzun yıllar boyunca doğal dişlere yakın işlev sunan ve hiçbir şekilde rahatsızlık vermeyen bir tedavi yöntemidir.

İmplant diş hekimliğinin günümüzdeki en önemli buluşları arasında yer alır. İmplant tek diş kayıplarında oldukça başarılı bir işlem olmakla birlikte birden fazla diş kayıplarında da komşu dişlere herhangi bir restorasyon işlemi yapılmadan uygulanabiliyor. İmplant tedavisi fiyatları ve Konya diş teli fiyatları ile ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olmak için Dentovagroup sitesi ile iletişim kurabilirler. 

İmplant Tedavisi Ekonomik mi?

İmplant tedavileri uzun ömürlü olması ile birçok kişi tarafından tercih ediliyor ve diş hekimleri tarafından en fazla tavsiye edilen diş tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Ancak implantın uzun ömürlü olması isteniyorsa muhakkak ağız ve diş bakımına özen göstermek gereklidir. İmplant uzun ömürlü bir tedavi olduğundan dolayı diğer diş tedavi yöntemleri gibi 3-5 yılda bir ekstra masraf çıkarmaz ve ödenen ücretin hakkını fazlasıyla verir. İmplant titanium malzeme kullanılarak yapılır. Bu nedenle de ağız içerisindeki organizmalar ile tamamen uyumludur. Durum böyle olduğu için de implantın vücut tarafından reddedilme ihtimali oldukça düşüktür. 

İmplant Tedavisi Nasıl Uygulanır?

İmplant 2 aşamalı bir tedavi eder. Bunun ilk aşaması cerrahi aşama ve diğeri ise üst protez aşaması olarak uygulanır. İmplantın diş kemiğine yerleştirilme süresi her biri için ortalama olarak 30 dakikadır. İmplantın toplam süresi ise kemik yapısı ve hastanın genel durumu Ayrıca uygulanacak olan işlemin sayısına bağlı olarak farklılık gösterir.  Tüm merak ettiklerinizi Dentovagroup sitesinden öğrenebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM