3 Mayıs Milliyetçiler Günü ve Millî Şuurun Uyanışı 3 Mayıs Milliyetçiler Günü ve Millî Şuurun Uyanışı

İzmir'den Eskişehir konaklamalı tarihi, turistik ve doğal güzelliklerin olduğu bölgelerde Yazlıkaya'dan başlayarak  Afyonkarahisar Çifteler  , Sivrihisar, Söğüt İnönü ilçelerinde tur düzenlenecek. Kordon'dan Dorlion'a yani Eskişehir'e ve çevre illeri yapılacak gezi ilk önce İzmir'deki basın mensuplarına içine alacak daha sonra ise Eskişehir'deki Basın  mensupları İzmir'e tur düzenleyecek. İzmir Kent Konseyi ile birlikte yapılacak bu geziler Cumhuriyet haftasında başlayacak.

 20 Eylül Perşembe günü yapılan İzmir Kent konseyinde toplantıya Eskişehir Tanıtım Grubu Başkanı Orhan Arat katıldı. Eylül ayında yapılan Beka Platformu Festivali çok ses getirdiğini ve hem İzmir hem de Eskişehir açısından tanıtıcı etkinlik olduğunu bu nedenle katkı sağlayanları gönülden tebrik ettiğini söyledi.

Arat, " Bizde yeni bir konsept Beka Tanıtım Grubu olarak Bölgemizdeki illerin tanıtımı ile ilgili olarak her türlü yapılacak çalışmalara destek vereceğiz. O nedenle yapılacak Kordon'dan Dorlion'a projesi çok güzel bir etkinlik olacak.Biz de her türlü konuda destek vereceğiz. Bölgemizdeki tarihi turistik ve ilçelerimizdeki yapılan yatırımlar ile doğal güzellikleri Izmir'lilere gösterebilmek fırsatı bizim için onurdur. Tüm İzmir'lileri Beka illerine bekliyoruz" dedi.

 Beka başkanı Oral Büyüksarı ise festivalden sonra yapılacak bu ikinci etkinlik gezi şeklinde olacak bunun yanında ilçemize geri dönelim sloganı ile yapacağımız köylerimize ilçelerimize yatırım getirme hedefimiz devam etmektedir. Destek veren tüm sivil toplum örgütleri kurum ve kuruluşları ve Izmir'liler ile hemşirelerimizi destekten dolayı teşekkür ediyoruz."   

Yeni sloganımız;

 " Eskişehir'de Buluşalım "

" BEKA da Buluşalım "

Yatırım ile " İlçemize Geri Dönelim "dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM