Ailelerine, çocuklarına daha fazla zaman ayırabilmek için böyle bir karara varıldığını anlatan Sarıkaya, böylece karı koca çalışan kuaförlerin de birlikte zaman geçirebileceğini söyledi. Vatandaşlardan gelen “Düğünlerde, özel günlerde ne yapılacak, kuaförlere ulaşılamayacak mı” konusunda açıklık getiren Sarıkaya, şunları aktardı: “Meslektaşlarımızın ekonomilerine sekte vurmak istemiyoruz. Gelin saçı ve damat tıraşlarında valilik yetkiyi odalara bıraktı. Odalar bu konuda izin verebilecek. Bu izini su istimal etmemek için saatli bir şekilde izin alınabilecek. Davetiye getirilerek izin verilecek. Gelin saçı ve damat tıraşı hariç dışarıdan bir müşteriye hizmet verildiği zaman bunun yaptırım cezaları olacak. İlk olarak uyarı ikincisinde ise Pazar günü izin alamayacak. Pazar günü kuralını çiğneyen meslektaşlarımıza büyük para cezaları olacak.”

Valilik karar verdi

Valiliğin aldığı kararla erkek berberleri, bayan kuaförleri ve güzellik uzmanlarını kapsayan izin gününün pazar günü olduğun ifade eden Sarıkaya, yasağın; AVM'ler, Ticaret Odası dahil olmak üzere Eskişehir’de berberlik, kuaförlük ve güzellik uzmanlığı yapan herkesi kapsadığını belirtti.

Müjdeli bir haber

Bu kararın meslektaşları için son derece müjdeli bir haber olduğunu belirten Sarıkaya, şöyle konuştu: “Kararın hoşgörü ile karşılamasını istiyoruz. Haftanın 7 günü olduğu için ailelerimize vakit ayıramıyorduk. Aile bağlarını kuvvetlendirmek adına hafta tatili kanunu meslektaşlarımız adına güzel bir haber. Bu konuda devletimiz yetkiyi 81 il valiliklerimize verdi. Valiliğimiz aldığı gün kararına saygı duyup uymamız gerekiyor.”

Editör: Mustafa YILDIRIM