Gürdal Sarıkaya,   1 Ekim’de hayata geçirilmesi kararlaştırılan pazar günleri   haftalık izin günü uygulamasının İçişleri Bakanlığınca 30 Ağustos’ta alınan bir kararla 1 Ocak'a ertelendiğini, bugün itibariyle 2. bir karar ile 1 Temmuz tarihine ertelendiğini açıkladı.

 .Sarıkaya, şöyle konuştu: “Sanatkarların haftada bir gün izin günü mutlaka olmak zorundadır.   Lütfen bize bu izin gününü çok görmeyin. Bizler izin günlerimizi masada değil sandıklarda belirledik. Gariban esnafı büyüklere yem etmeden hakkımızı verin. Takdir sandıktan çıktı. Eminim ki çoğu üyemiz bu izni kullanmak istiyor fakat Ankara’ya istenmediği iletiliyor. Bizi masada harcamayın. Konuyla ilgili girişimlerimiz sürecek.

KDV DÜŞÜRÜLSÜN

 Esnaf ve sanatkarların Katma Değer Vergisi (KDV) oranının yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesini istiyoruz. Azami ve asgari fiyat tarifelerinin uygulanmasını istiyoruz. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu da gündemde. Bizler Bağ-Kur’lu insanlarız. SSK ve Bağ-Kur arasında emeklilik süresi 10 yıl fark ediyor. SSK’lılar, bizlere göre yüzde 18 fazla emekli maaşı alıyorlar. Arada büyük bir uçurum var. SGK olarak tek bir çatı altında birleştik fakat haklarımızın da birleşmesini istiyoruz. Erkeklere 9 bin, kadınlara ise 7 bin 200 prim günü çok fazla.  Bir SSK’lı 5 bin prim günüyle emekli olabiliyorsa biz de bunu hak ediyoruz.”

Editör: Mustafa YILDIRIM