Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği ‘’Toplumun Ruhu Sanatın Soluğu’’ kapsamında şehrimize kültür ve sanat alanında büyük katkıları olan Araştırmacı – Yazar Gürcan Banger’i Söyleşi Programında konuk etti. Banger’in, hayatı, kişiliği, ve sanatı ve sanata bakış açısının  anlatıldığı   etkinlik Taşbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

ETOS başkanı Nihal Bağcı açılış konuşmasında Uygarlıkların gelişiminde, özgür-refah ve aydınlık        bir geleceğin oluşumunda bilimin ve sanatın  birlikte olmasının önemini vurgulayarak, söyleşi de bilim ve sanatı birlikte yoğuran, üreten düşünür ve kalem adamını  ağırlayacaklarını söyledi.

Bağcı, “Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği olarak, bilgi üreten, kendini sanatın yüksek değerleri ile donatmış, birikimlerini, duygularını ve yüreğinde taşıdığı sevgiyi kağıtlara dökmüş, bunun için her türlü sıkıntı ve zorluğa büyük bir sabır ve özveri ile katlanmış sanatçılarımızı takdir etmeyi ve değer vermeyi ilke edindik” dedi.

Kokteyl ile başlayan etkinlikte, Gürcan Banger okuyucularına kitaplarını  imzaladı. Öz geçmişinin  seslendirildiği slayt gösterimi yapıldı.   Cam Kırıkları Şiirler Sefonisi adli şiiri  İrfan Ongar tarafından bestelenip icra edildi. Uğur Bozbaş ve Zehra Çam tarafından şiirleri okundu. Gecede kemanıyla Adem korkmaz, gitarıyla Ömer Üçkaya,  Barış Arda Şendağ,  şarkılarıyla geceye renk kattı. Yaşamında derin izleri bulunan dostlarının anılarının da ilgiyle izlediği programın sonunda, Gürcan Banger,  kitabına da adını verdiği ‘’Yaratıcı Problem Çözme Teknikleri’’ hakkında küçük bir sunum yaptı.

Editör: TE Bilişim